pitabroodje-zalm
Lunch,  Recepten

Volkoren pitabroodje zalm – gezond recept

Dit pitabroodje met zalm is overheerlijk! Met een paar ingrediënten maak je deze verassende lunch. Voedzaam, simpel en vooral erg lekker.

Stop die standaard boterham met pindakaas maar terug in je broodtrommel, want dit volkoren pitabroodje met zalm is een heerlijke afwisseling! Eigenlijk is het super simpel om te maken, maar het voelt alsof je in een lunchroom zit met deze lekkere lunch. Zalm bevat gezonde vetten en dit samen met een vezelrijk volkoren pitabroodje maakt het een gezonde lunch. Ook krijg je gelijk een portie groente binnen door de rucola en radijsjes.

Naast volkorenbrood kies is vaak voor volkoren wraps, Libanees brood of pitabroodjes. Zo verveelt de lunch nooit! Door te kiezen voor de volkoren variant krijg je toch de nodige vezels binnen. Dit is goed voor je darmflora, ook blijf je langer verzadigd.

Als je dit pitabroodje met zalm lekker vindt, dan vind je dit pitabroodje met avocado en roerei vast ook geweldig! Deze Italiaanse tosti is ook enorm lekker. En als je eens een zoete lunch wilt kan ik je deze wafels aanraden.

pitabroodje-zalm

Je hebt nodig:

Voor 1 persoon

  • 2 volkoren pitabroodjes
  • 2 handjes rucola
  • Handje radijsjes*
  • 2 el tzatziki
  • 2 plakken gerookte zalm

*Houd je niet van radijsjes? Komkommer is er ook lekker bij.

Zo maak je het:

Bereid de volkoren pitabroodjes zoals staat aangegeven op de verpakking. Snijd ondertussen de radijsjes in plakjes. Zodra de pitabroodjes klaar zijn, besmeer je de broodjes met tzatziki. Verdeel hierna de rucola over de tzatziki. Daarna beleg je de pita broodjes met gerookte zalm en eindig met de radijsjes. Eet smakelijk!

Deel een foto op Instagram als jij dit pitabroodje met zalm hebt gemaakt. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.