pizzabroodje-gezond
Lunch,  Recepten

Pizzabroodje met aubergine – gezond recept

Dit pizzabroodje met aubergine is gezond en enorm lekker! Met een paar ingrediënten maak je het recept. Lees hier verder hoe je het maakt.

Ik word heel blij van dit recept en dat heeft alles met mijn oma te maken. Toen ik op de basisschool zat maakte mijn oma tussen de middag wel eens ‘pizzabroodjes’ voor mij en mijn broers. Ze belegde brood met tomatensaus en kaas en bakte het af in de pan. Eigenlijk heel simpel, maar ik word weer helemaal gelukkig als ik eraan terugdenk. Speciaal voor jou heb ik een versie gemaakt met gegrilde aubergine, een stukje gezonder! En de basilicumblaadjes maken het helemaal af. Hopelijk stop jij er net als mijn oma veel liefde in en dan heb je een fantastische lunch.

Gezond en lekker gaan goed samen, dat bewijst dit pizzabroodje. Op zoek naar meer gezonde lunchinspiratie? Maak dan ook eens dit pitabroodje met avocado en ei.

pizzabroodje-gezond

Je hebt nodig:

Voor 2 broodjes

  • 2 volkoren boterhammen
  • 2 el tomatensaus
  • Halve aubergine
  • Handje parmezaanse kaas
  • Paar blaadjes basilicum
  • Zout en peper
  • Olijfolie

Zo maak je het:

Snijd de aubergine in plakjes. Verhit daarna een beetje olijfolie in een grillpan en grill de aubergine circa 3 minuten aan beide kanten. Breng de aubergine op smaak met zout en peper.

Verdeel daarna tomatensaus over de boterhammen. Leg hier plakjes aubergine bovenop en maak het af met parmezaanse kaas. Bak de pizzabroodjes nog even in de pan, zodat de onderkant geroosterd wordt. Als laatste strooi je basilicum over de pizzabroodjes. Eet smakelijk!

Gezond en makkelijk, dit pizzabroodje wil je! Heb jij dit recept gemaakt? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.