poké-bowl-met-garnalen
Diner,  Recepten

Poké bowl met garnalen – gezond en makkelijk recept

Sushi in een kom, dat is een poké bowl. Binnen 20 minuten maak je deze heerlijke poké bowl met garnalen. Enorm makkelijk en voedzaam!

Als ik geen kookinspiratie heb, scrol ik wel eens door mijn eigen recepten. Zo kwam ik de poké bowl met tonijn weer eens tegen en ik was vergeten hoe lekker ik dat eigenlijk vond. Sushi is een van mijn lievelingsgerechten, maar ik vind het doordeweeks een gedoe om het te maken. De rijst moet namelijk perfect gekookt zijn en de sushi moet niet uit elkaar vallen. Een poké bowl is daarom een perfect alternatief. Binnen 20 minuten maak je deze simpele, maar enorm lekkere poké bowl met garnalen!

De vorige keer maakte ik een poké bowl met tonijn, maar deze keer ging ik voor garnalen in ketjap. Het zoete van de ketjap gaat goed samen met de garnalen en frisse komkommer. Officieel doe je rijstazijn bij de rijst, maar deze keer ging ik voor limoensap. Rijstazijn is redelijk duur en daarom ging ik eens variëren met een budgetvariant. Heb jij rijstazijn in huis? Dan kun je dit natuurlijk ook gebruiken! Als groente voegde ik komkommer en wortel toe, maar voel je vrij om andere groente toe te voegen. Radijsjes, edamame boontjes en avocado is bijvoorbeeld ook enorm lekker.

poké-bowl-met-garnalen

Je hebt nodig:

Voor 2 personen

  • 150 g pandan rijst (zilvervlies rijst kan ook)
  • 1 komkommer
  • 150 g zakje julienne wortel
  • 100 g mango stukjes (diepvries kan ook)
  • 200 g garnalen
  • 2 el ketjap
  • 1 limoen
  • Sojasaus om te dippen

poké-bowl-met-garnalen

Zo maak je het:

Snijd als eerste de komkommer in dunne plakjes. Kook hierna de rijst in ruim water voor zo’n 10 minuten. Wok ondertussen de garnalen in ketjap in zo’n 3 minuten.

Wanneer de rijst gaar is, giet je het af. Doe hierna het limoensap bij de rijst. Nu kun je de poké bowl met garnalen opbouwen. Doe de rijst in een kom en leg daar de komkommerplakjes, mango, wortel, en garnalen bij. Als dip serveer je er sojasaus bij. Eet smakelijk!

hilicious

Met wie wil je deze poké bowl met garnalen eten? Deel het vooral met diegene! Deze week kreeg ik via Instagram allemaal berichtjes van mensen die mijn recepten hadden gemaakt, dat vond ik zo leuk! Je kunt je versie van mijn recept via Instagram delen via een berichtje of via #hilicious.