poke-bowl-schnitzel
Diner,  Recepten

Poké bowl met schnitzel – makkelijk recept

Op zoek naar een makkelijk maar ontzettend lekker gerecht? Maak dan eens deze poké bowl met schnitzel. Een poké bowl heeft de smaak van sushi, maar dan zonder het gedoe om het te maken.

I love poké bowl en deze met schnitzel is superlekker. Met een paar ingrediënten maak je een heerlijk gerecht, echt comfort food. Je kunt volop variëren met de toppings, dus maak het zoals jij dat lekker vindt. Ik vind avocado, wortel en radijsjes bijvoorbeeld geweldig hierbij. Maar mango is ook een lekkere toevoeging.

Deze poké bowl met garnalen is ook een aanrader! Eerder deelde ik al eens een variant met haring(ja, dat is echt lekker!) en ook een met tempeh. Zo kun je lekker blijven variëren.

poke-bowl-schnitzel

Je hebt nodig:

Voor 2 personen

  • 150 g zilvervliesrijst
  • 2 kipschnitzels of vegetarische schnitzels
  • 1/4 komkommer
  • 100 g dun gesneden wortel
  • 100 g radijsjes
  •  Avocado
  • 150 g edamame bonen
  • Halve limoen

Spicy mayonaise

  • 2 el mayonaise
  • 1 el sojasaus
  • 1,5 tl sambal

Tip: Je kunt volop variëren met de toppings. Ik gebruikte komkommer, wortel, radijsjes, avocado en edamame bonen. Maar je kunt ook rode kool, mango en lente uitjes gebruiken. Of juist minder variatie, maar wat meer van jouw gekozen toppings.

Zo maak je het:

Kook de rijst zoals staat aangegeven op de verpakking. Snijd ondertussen de komkommer, radijsjes en avocado in plakjes. Bak daarna de schnitzels in wat olie krokant aan beide kanten. Maak nu de spicy mayonaise door mayonaise, sojasaus en sambal te mengen. Zodra de rijst gaar is pers je het sap van een halve limoen uit over de rijst. Bouw de poké bowl op door alle ingrediënten in een kom te doen. Eindig met de spicy mayonaise. Eet smakelijk!

Deel een foto op Instagram als jij deze poké bowl met schnitzel hebt gemaakt. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden.Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.