poké-bowl-tempeh
Diner,  Recepten

Poké bowl met tempeh – makkelijk, gezond en vegan

Sushi in een kom, dat is deze poké bowl met tempeh. Super makkelijk om te maken en ook nog eens gezond. Binnen no time is deze vegan poké bowl klaar!

Ik ben zo gek op sushi! Elke keer als ik uit eten ging bij een sushi tent, verbaasde ik me erover hoeveel ik kon eten. Maar zelf sushi maken is nog wel een klusje. Het zeewier moet niet scheuren, de rijst moet goed op smaak zijn en wanneer je het aansnijdt moet het bij elkaar blijven. Daarom ben ik gek op poké bowls! Binnen 20 minuten zet je deze geweldige poké bowl met tempeh op tafel.

Dat ik gek ben op poké bowls, heb ik al eens gedeeld met jullie. Zo maakte ik laatst deze met garnalen bijvoorbeeld. Dit keer kreeg ik een verzoekje om eens iets met tempeh te maken. Tempeh is een blok gefermenteerde sojabonen en een goede vervanger voor vlees. Het is namelijk rijk aan eiwit, daarnaast bevat het ijzer, calcium en magnesium. Eerlijk gezegd maak ik niet zo vaak iets hiermee, maar toen ik ontdekte dat ik geen een recept met tempeh op mijn site heb, ging ik de uitdaging aan. Deze poké bowl met tempeh is echt een succes geworden!

poké-bowl-tempeh

Je hebt nodig:

Voor 2 personen

  • 150 g (zilvervlies) rijst
  • 180 g tempeh met ketjap
  • 100 g soja bonen (halve avocado kan ook)
  • 150 g wortel en/ of 150 g radijsjes
  • 100 g komkommer
  • 1 limoen

Extra:

  • Siracha mayo: 1 el (vegan) mayonaise en 1/2 el siracha saus
  • Sojasaus

poké-bowl-tempeh

Zo maak je het:

Snijd als eerste de komkommer in plakjes, de wortel in dunne sliertjes en/of de radijsjes in plakjes. Kook vervolgens de rijst in zo’n 8 minuten gaar. Bak ondertussen de tempeh in een koekenpan knapperig in een beetje olie.

Wanneer de rijst klaar is, pers je de limoen over de rijst. Nu kun je de poké bowl opmaken. Doe de rijst in een kom en doe de groente, soja bonen en tempeh erbij. Als laatste kun je er ook nog siracha mayo bij serveren. Dit maak je door een eetlepel mayonaise te mengen met een halve eetlepel siracha saus. Breng de poké bowl met tempeh verder op smaak met soja saus. Eet smakelijk!

hilicious

Met wie wil jij deze poké bowl maken? Deel het vooral met diegene! Daarnaast kun je deze poké bowl binnenkort bij Penny Delivery bestellen, tip voor als je uit Leeuwarden komt. Vergeet niet je creatie te delen op Instagram, want dat vind ik altijd super leuk om te zien!