pompoen lasagne
Diner,  Food

Pompoen lasagne

Wil je eens een lekkere twist aan je lasagne geven? Probeer dan eens deze pompoen lasagne. Met een paar ingrediënten zet je deze heerlijke vegetarische pompoen lasagne op tafel. Het smeuïge van de pompoen in combinatie met de heerlijke, volle tomatensaus maakt dit een verrukkelijk gerecht.

Pompoen is het hele jaar door te verkrijgen in Nederland, maar het oorspronkelijke pompoenseizoen begint in oktober. Rond deze tijd zijn pompoenen vriendelijk geprijst. Doordat de pompoen van zichzelf een neutrale, romige smaak heeft kun je alle kanten op met deze groente. De lasagne krijgt meer body door pompoen eraan toe te voegen.

pompoen lasagne

Je hebt nodig (voor 4 tot 5 personen):

  • 1 (fles)pompoen
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 250 g cherry tomaatjes
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 teentje knoflook in stukjes gehakt
  • Een handje basilicumblaadjes
  • 6 volkoren lasagne vellen
  • 25 g olijfolie
  • 30 g bloem
  • 300 ml melk
  • 1 zakje geraspte kaas
  • zout, peper en nootmuskaat naar smaak

 

pompoen lasagne

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden en begin daarna met de bereiding van de pompoen. Doe de volledige pompoen 5 minuten in de magnetron. Op deze manier wordt het stukken makkelijker om de pompoen te snijden. Laat de pompoen even afkoelen en begin ondertussen met het maken van de tomatensaus.

Doe een scheutje olijfolie in de koekenpan en fruit de knoflook en ui hierin. Snijd ondertussen de cherry tomaatjes door de helft. Bewaar een paar cherry tomaatjes voor bovenop de lasagne en doe de rest in de koekenpan. Voeg hierna de tomatenblokjes en basilicumblaadjes toe aan het mengsel. Voor de smaak voeg je zout, peper en nootmuskaat toe. Laat het geheel op zacht vuur pruttelen.

Terwijl de tomatensaus op het vuur staat begin je met de bechamelsaus. Doe olijfolie in een pan samen met de bloem. Roer het geheel goed door en voeg beetje bij beetje melk toe. Zodra de saus is ingedikt kun je de helft van de geraspte kaas toevoegen. Vervolgens breng je de bechamelsaus op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Snijd vervolgens de pompoen in schijfjes en gril de schijfjes nog kort in een grilpan. Het is tijd om de lasagne op te bouwen. Vet de ovenschaal in en start met een laag pompoenschijfjes, daarna een laag tomatensaus, een laagje bechamelsaus en als laatste een laag lasagnevellen. Herhaal deze stappen en eindig met een laag bechamelsaus. Als laatste strooi je de overige geraspte kaas en de cherry tomaatjes over de pompoen lasagne. Zet de lasagne in het midden van de oven en laat deze 30 tot 40 minuten gaar worden. Zodra de lasagne een beetje is afgekoeld kun je deze eten. Eet smakelijk!

pompoen lasagne

Ben jij ook zo gek op pompoen? Laat het me vooral weten als je deze pompoen lasagne gaat maken, dat vind ik namelijk erg leuk om te lezen. Je kunt het delen op Instagram onder de hashtag #hilicious, of je kunt me een berichtje via de blog sturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *