pompoenstoof harissa
Diner,  Recepten

pompoen recepten | 3x gezond genieten

Recepten met pompoen, ik ben er gek op! Je kunt er alle kanten mee op. Van een smakelijke stoof tot pasta en een plaattaart. Welke kies jij?

Welke van deze pompoen recepten kies jij?

Pompoenstoof met harissa

pompoenstoof harissa

Het seizoen van de pompoen is weer begonnen! Dit recept is verwarmend, kruidig en tegelijkertijd fris. Mijn vriendinnen hebben dit recept inmiddels meer dan goedgekeurd, dus dit is jouw teken om de keuken in te duiken. Pompoenstoof met kruidige Harissa en afgemaakt met frisse yoghurt en granaatappelpitjes. Dit wil je! Hier vind je het recept.

Plaattaart met pompoen, rode pesto en parmaham

plaattaart-pompoen

Dit is een showstopper. Knapperig bladerdeeg met rode pesto, pompoen en parmaham. Afgemaakt met pistachenoten, ricotta en gebakken salie. Deze plaattaart met pompoen smaakt naar meer. Lekker als borrelhapje of als maaltijd. In ieder geval perfect eten voor in het weekend! Hier vind je het recept.

Pompoenpasta

pompoen-recepten

Je hebt nodig:

Voor 4 personen

Pompoensaus

  • 1 kleine pompoen (+/- 700 g)
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 50 g Parmezaanse kaas + extra
  • 200 ml melk
  • 0,5 el gerookt paprikapoeder
  • 0,5 el Italiaanse kruiden

De rest

  • 400 g volkoren penne
  • 8 zongedroogde tomaatjes
  • 2 el balsamicoazijn
  • Handje hazelnoten of pompoenpitten
  • 10 salieblaadjes (optioneel)
  • Olie, zout en peper

Ook lekker erbij: 200 g spekjes of gerookt kipfilet.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de schil van de pompoen, snijd doormidden en schep de pitten eruit. Snijd de pompoen in kleine blokjes en snijd de ui in grove blokken. Leg de blokjes pompoen, ui en teentjes knoflook op een met bakplaat en besprenkel met olie. Verdeel gerookt paprikapoeder, Italiaanse kruiden, zout en peper over de groente en bak 35 minuten in de oven.

Kook ondertussen de pasta zoals staat aangegeven op de verpakking. Snijd de champignons in plakjes. Verhit wat olie in een pan en bak de champignons goudbruin. Breng op smaak met zout, peper en balsamicoazijn. Bak ook de salieblaadjes in de pan krokant.

Haal de groente uit de oven en houd wat pompoenblokjes achter voor over de pasta. Pureer de rest met een blender of staafmixer fijn samen met melk en Parmezaanse kaas. Roer de saus door de pasta en voeg ook de champignons toe. Maak af met hazelnoten, salie en pompoenblokjes. Eet smakelijk!

Ga jij een van deze pompoen recepten maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden.Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.