pompoen-wortelsoep
Diner,  Lunch,  Recepten

Kruidige pompoen-wortelsoep – gezond recept

Je maakt deze kruidige pompoen-wortelsoep in een handomdraai. Met slechts een paar ingrediënten maak je dit herfstachtige recept. Lees verder hoe je het maakt.

Pompoenen zijn weer in het seizoen en I love it! Je kunt er namelijk alle kanten mee op. Wat dacht je van deze lekkere pompoencurry? Die maak je met een paar ingrediënten. Maar deze pompoen-wortelsoep is ook geweldig! De ultieme herfstdag is voor mij met een lekker warme trui een wandeling maken in het bos, naar alle vallende bladeren kijken en thuis opwarmen met een kommetje soep. Een pompoen-wortelsoep past hier perfect bij.

Kokosmelk en warme specerijen zijn de ingrediënten die deze soep extra lekker maken! De kokosmelk maakt de soep romig en dat past perfect bij de specerijen. Nog een voordeel: Je kunt het prima invriezen in porties. Zo hoef je de volgende keer alleen nog maar een soepje op te warmen. Lekker met een volkoren broodje, naanbrood of gewoon zo.

pompoen-wortelsoep

Je hebt nodig:

Voor +/- 5 kommen soep*

  • 1 flespompoen
  • 2 winterpenen
  • 2 el ras el hanout of garam massala
  • Blik kokosmelk (400 ml)
  • Blik kikkererwten (265 g uitlekgewicht)
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 groentebouillonblokjes **
  • 1 ui

Extra per kom:

  • 1 el kwark, sour cream of haver fraîche
  • Paar pompoenpitten

*Als je met minder personen bent, kun je de helft van het recept maken óf de rest invriezen. Zo is het 1 maand houdbaar.

**Als je op je zoutinname let, kun je ook natriumarme bouillonblokjes kopen.

pompoen-wortelsoep

Zo maak je het:

Snijd als eerste de flespompoen door de helft en schep de pitten eruit. Snijd het vervolgens in blokken. Hierna snijd je de wortel in stukken. Hak vervolgens de knoflook en ui fijn.

Doe een scheutje olie in een grote soeppan en fruit de knoflook en ui. Wanneer de ui zacht geworden is, doe je de ras el hanout of garam massala erbij. Bak de specerijen een minuutje mee.

Doe vervolgens de pompoen, winterpenen en kokosmelk erbij. Voeg daarna 1 liter water en 3 bouillonblokjes toe. Zodra de pompoen en wortel zacht is, doe je de uitgelekte kikkererwten erbij. Pureer de soep met een staafmixer glad.

Doe de soep in een kom en garneer de pompoen-wortelsoep met kwark en pompoenpitten. Eet smakelijk!

hilicious

 

Deel dit recept vooral met een pompoen-lover! Je kunt jouw creatie delen met mij op Instagram. Ik vind het namelijk altijd geweldig om te zien dat jullie mijn recepten maken. 

14 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *