pompoenstoof harissa
Diner,  Recepten

Pompoenstoof met harissa | gezond recept

Maak met een paar ingrediënten deze overheerlijke pompoenstoof met harissa. Makkelijk, gezond en vooral ontzettend smaakvol.

Het seizoen van de pompoen is weer begonnen! Dit recept is verwarmend, kruidig en tegelijkertijd fris. Mijn vriendinnen hebben dit recept inmiddels meer dan goedgekeurd, dus dit is jouw teken om de keuken in te duiken. Pompoenstoof met kruidige Harissa en afgemaakt met frisse yoghurt en granaatappelpitjes. Dit wil je!

Meer pompoen inspiratie? Maak ook eens deze makkelijke pompoen curry. Nog meer stoof inspiratie? Dit kip stoofpotje moet je ook eens proberen!

pompoenstoof harissa

Je hebt nodig:

Voor 4 personen

  • 1 flespompoen
  • 200 g spinazie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 400 g linzen uit blik
  • 400 g tomatenblokjes uit blik
  • 180 g milde rozen harissa*
  • 8 el yoghurt (plantaardig kan ook)
  • 100 g granaatappel pitjes
  • Peterselie (eventueel voor erover)
  • Olie, zout en peper

*Dat kun je gewoon vinden in de supermarkt, o.a. van het merk Al’Fez of Souq.

Serveertip: Lekker met naan- of Libanees brood. Ook lekker met wat rijst.

Zo maak je het:

Snijd de schil van de flespompoen, schep de pitjes eruit en snijd in blokjes. Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit hierna wat olie in een pan en fruit de ui en knoflook zacht. Doe hierna de harrisa pasta en blokjes pompoen erbij. Bak een minuut mee en voeg daarna de tomatenblokjes en 100 ml water toe. Kook de blokjes pompoen op middelhoog vuur gaar. Wanner de pompoen bijna gaar is doe je de spinazie en linzen erbij.

Serveer de pompoenstoof met yoghurt, granaatappel pitjes en peterselie. Eet smakelijk!

Ga jij deze pompoenstoof maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden.Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.