
Preisoep – Makkelijk en gezond recept
Met slechts een paar ingrediënten maak je deze preisoep. Doordat er kikkererwten in zitten, is de preisoep gezond en rijk aan eiwitten. Een ideaal recept voor als je snel iets gezonds wilt eten.
Het is een tijdje geleden dat ik een recept voor soep heb gedeeld met jullie. De broccoli-courgette soep wordt nog steeds volop gemaakt, dus het is hoog tijd voor een nieuw recept. Soep vind ik trouwens perfect bij dit herfstachtige weer. Na een lange dag achter de laptop weer naar huis fietsen in weer en wind en dat thuis een warme kom soep klaarstaat, dat is ultiem comfort food! Ik kan het als lunch, voorafje of diner eten. Doordeweeks wil ik het liefst maximaal een half uur in de keuken staan, maar bij het maken van deze preisoep was ik oprecht verbaasd. Ik maakte deze soep namelijk binnen 20 minuten.
In de meeste preisoep zit aardappel, maar ik deed er voor de verandering eens kikkererwten in. In kikkererwten zitten namelijk meer eiwitten dan in aardappelen. Daarnaast geven kikkererwten evenveel binding als aardappelen, omdat er ook koolhydraten in zitten. In een kom soep zit wel 200 gram groente, veel vezels én eiwitten. Serveer de soep met een volkoren bolletje en het gerecht is helemaal af.
Je kunt de preisoep trouwens ook vooraf maken en in een afgesloten bak meenemen. Elke school of werkplek heeft vaak wel een magnetron. Zo kun je een gezonde preisoep als lunch nemen, ideaal.
Je hebt nodig:
Voor 2 personen
- 400 g prei
- 200 g uitgelekte kikkererwten
- 1 groentebouillonblokje
- 1 teentje knoflook
- Sap van 1 citroen
- 2 flinke eetlepels sour cream
- Peper en zout
- Olie om in te bakken
- Volkoren bolletje
- Parmezaan voor over de soep (optioneel)
- Bieslook (optioneel)
Zo maak je het:
Begin met het snijden en wassen van de prei. Het maakt niet zoveel uit in wat voor stukjes je de prei snijdt, omdat je het later gaat blenden. Verhit een beetje olie in de soeppan en bak hier de prei in. Hak de knoflook fijn en doe dit vervolgens bij de prei. Doe hierna het bouillonblokje, sap van een citroen, kikkererwten en 500 ml water in de soeppan.
Zodra de soep kookt, pureer je de soep met een staafmixer. Proef de soep en voeg naar smaak wat peper en zout toe. Roer als laatste de sour cream door de preisoep. Serveer het gerecht met een volkoren bolletje. Het is extra lekker als je een beetje Parmazaan en bieslook over de soep strooit. Eet smakelijk!
Deel dit recept vooral met iemand die gek is op preisoep! Dat waardeer ik namelijk enorm. Heb jij nog een gerecht waarvan je wenst dat het gezond zou zijn, bijvoorbeeld kapsalon? Stuur me dan even een berichtje via Instagram, en wie weet maak ik er binnenkort een gezonde versie van.

