pruimentaart
Recepten,  Snacks

Pruimentaart met ricotta – makkelijk recept

Met een stukje pruimentaart en een kop thee worden de herfstdagen ineens een stuk leuker. Je maakt dit recept met een paar ingrediënten, super makkelijk!

Pruimen passen helemaal in het seizoen en de romige ricotta crème maakt deze pruimentaart helemaal af. Je heb maar een paar ingrediënten nodig. Door de koekkruiden vult de keuken zich met de geur van kaneel, dit wil je!

Krijg je geen genoeg van bakken? Probeer dan ook eens dit bananenbrood. Of wat dacht je van deze peren crumble?

pruimentaart

Je hebt nodig:

  • 240 g volkorenmeel
  • 4 eieren
  • 500 g ricotta
  • 3 tl koekkruiden
  • 1 zakje bakpoeder (16 g)
  • 6 pruimen
  • 80 g suiker*
  • Snuf zout

Liever suikervrij? Nick’s heeft een suikervervanger die bijna net zoals ‘echte’ suiker smaakt. Geen sponsoring, gewoon een tip.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng daarna het volkorenmeel, 50 gram suiker, koekkruiden, snuf zout en bakpoeder door elkaar. Roer daarna 250 gram ricotta door het meel en voeg een voor een de eieren toe. Meng het tot een glad beslag. Doe het beslag in een ingevette taartvorm. Snijd de pruimen door de helft en verdeel deze over het beslag. Doe de pruimentaart zo’n 45 minuten in de voorverwarmde oven.

Je kunt checken of de taart gaar is door er een satéprikker in de steken. Wanneer de prikker er schoon uit komt, is de taart gaar. Laat de taart afkoelen en maak de ricotta crème. Meng 250 gram ricotta met 30 gram suiker. Proef of het goed op smaak is en voeg eventueel nog wat kaneel en/of suiker toe. Snijd hierna de pruimentaart met een broodmes horizontaal door de midden en verdeel de ricotta crème erover. Eet smakelijk!

hilicious

Heb je dit recept voor pruimentaart gemaakt? Deel het op Instagram! Ik vind het namelijk altijd zo leuk om te zien dat mijn recepten worden gemaakt. Op Instagram deel ik trouwens nog meer leefstijltips en recepten. 

Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.