quesadillas-gezond
Diner,  Recepten

Quesadillas met bonenspread en paprika – gezond recept

Deze quesadillas zijn gezond en vooral erg lekker! De bonenspread en knapperige paprika zorgen voor een lekkere smaak en kaas kan natuurlijk niet ontbreken.

Quesadillas zijn de Mexicaanse variant van de Hollandse tosti en het is een ontzettend populair gerecht. Letterlijk betekent quesadilla ‘kaasdingetje’ en je kunt eindeloos variëren met de vulling. De volkoren wraps zijn gevuld met knapperige paprika, dit gaat perfect samen met de smeuïge bonenspread en gesmolten kaas. Ik vind dit lekker als diner, maar als lunch kan ook. De quesadillas zijn namelijk gezond en super makkelijk te maken.

Op zoek naar meer recepten die gezond en makkelijk te bereiden zijn, naast deze heerlijke quesadillas? Probeer dan ook eens deze wrappizza. Deze snelle couscoussalade met falafel is ook een aanrader. Een poké bowl is ook altijd een goed idee!

quesadillas-gezond

Je hebt nodig:

Voor 2 wraps

  • 2 volkoren wraps
  • 150 g kidneybonen
  • Sap halve limoen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 paprika’s
  • 30 g 30+ geraspte kaas
  • Zout, peper en olie

Zo maak je het:

Snijd als eerste de paprika in blokjes en de knoflook fijn. Verhit hierna een beetje olie in een grillpan en grill de paprika 2 tot 3 minuten.

Maak ondertussen de bonenspread. Spoel de bonen goed af en pureer het, samen met het sap van een halve limoen en teentje knoflook. Breng vervolgens de bonenspread op smaak met zout en peper.

Verdeel vervolgens de bonenspread over 2 volkoren wraps. Besmeer de spread over de hele wrap. Verdeel hierna de paprika’s over 2 wraps en verdeel het over de helft van de wrap. Strooi als laatste de kaas over de paprika’s en vouw de wrap dubbel.

Grill vervolgens de gezonde quesadillas krokant aan beide kanten. Eet smakelijk!

Gezond en makkelijk, deze quesadillas wil je! Heb jij dit recept gemaakt? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.