
Rabarbercrumble met aardbeien – gezond recept
Deze rabarbercrumble met aardbeien smaakt naar meer. Tip: Lekker met yoghurt als zondags ontbijt of lekker met vanille ijs als ultieme traktatie.
Rabarber wordt gezien als fruit maar wist je dat het eigenlijk groente is? De friszure smaak gaat perfect samen met de zoete aardbeien. Van deze lekkere rabarbercrumble ga jij blij worden! De geur en smaak is namelijk fantastisch. Met een paar ingrediënten maak je het.
Op zoek naar meer snacks? Maak eens bananenbrood als je rijpe bananen over hebt. Of wat dacht je van dit schaaltje yoghurt met gegrilde perzik?
Je hebt nodig:
Voor 2 personen
- 200 g rabarber
- 300 g aardbeien
- Half vanillestokje *
- 1,5 el honing
- 50 ml water
- 75 g havermout
- 75 g amandelmeel
- 4 medjoul dadels
- 0,5 tl kaneel
- Snufje zout
* Of gebruik 1 tl vanille aroma
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rabarber en aardbeien in stukjes. Verwarm daarna de rabarber en aardbeien in een steelpannetje samen met water en honing. Laat het op laag vuur pruttelen, totdat de rabarber zacht wordt. Snijd ondertussen het vanillestokje door de helft en schraap het vanillemerg eruit. Doe dit bij de compote. Zet het vuur uit zodra de rabarber een beetje uit elkaar valt.
Maak nu de crumble. Wel de dadels in warm water. Meng havermout, amandelmeel, kaneel en een snufje zout door elkaar. Haal vervolgens de pitten uit de dadels en kneed de dadels door het meel. Kneed goed door zodat er kruimels ontstaan.
Vet een kleine ovenschaal in en doe de rabarbercompote erin. Strooi de crumble erover en bak de crumble zo’n 20 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!
Gezond en makkelijk, dit wil je! Heb jij deze rabarabercrumble gemaakt? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.

