
Recept: couscoussalade met lamsgehaktballetjes
Opzoek naar een licht gerecht dat snel klaar is? Probeer dan eens deze couscoussalade met lamsgehaktballetjes. Je zet dit gerecht binnen 20 minuten op tafel. De mediterrane smaken in deze lamsgehaktballetjes samen met de frisse salade maakt dat je dit gerecht keer op keer wilt maken.
Ik ben gek op couscous omdat je dit in een handomdraai klaar hebt. Het enige wat je hoeft te doen is de couscous laten wellen in gekookt water. Normaal gesproken gebruik ik rundergehakt, maar voor de variatie heb ik eens lamsgehakt gebruikt. In Nederland wordt er weinig lamsgehakt gegeten en dat is eigenlijk wel zonde. Lamsgehakt heeft een smeuïge textuur en een volle smaak dat perfect bij mediterrane kruiden past.
Je hebt nodig (voor 2 tot 3 personen):
Lamsgehaktballetjes:
- 200 g lamsgehakt
- 1 tl komijnpoeder
- 2 takjes verse munt, in kleine stukjes gesneden
- 1 teentje knoflook, in kleine stukjes gehakt
- 1 kleine rode ui, gesnipperd
- Peper en zout naar smaak
- 1 ei
- Paneermeel
Couscoussalade
- 150 g volkoren couscous
- 150 g water
- 2 paprika’s
- 1 rode ui
- Halve courgette
- Zakje gemengde sla
- Verse munt
- Halve limoen
- Peper en zout naar smaak
- Zonnebloemolie
Zo maak je het:
Begin met het maken van de lamsgehaktballetjes. Doe alle ingrediënten behalve het paneermeel voor de gehaktballetjes in een kom en kneed het geheel goed door. Voeg beetje bij beetje paneermeel toe totdat de gehaktballetjes stevig zijn. Rol vervolgens de lamsgehaktballetjes in rondjes van 5 centimeter een laat ze stevig worden in de koelkast.
Terwijl de lamsgehaktballetjes in de koelkast liggen begin je bij het snijden van alle groenten. Snij de paprika, ui en courgette in stukjes. Hierna verhit je een koekenpan en doe je een klein beetje zonnebloemolie in de pan. Leg de lamsgehaktballetjes in de pan en laat ze op elke kant goed bruin worden. Draai de gehaktballetjes niet te vaak om zodat ze heel blijven. Zodra ze aan elke kant bruin zijn kan het vuur lager gezet worden en kun je de ui mee fruiten. Voeg vervolgens de overige groenten toe.
Doe ondertussen de couscous in een schaal en voeg 150 ml gekookt water toe. Laat de couscous rusten. Hak vervolgens de munt in kleine stukjes en doe dit bij de couscous. Pers het sap van een halve limoen uit over de couscous en voeg als laatste peper en zout toe naar smaak.
Leg twee handjes sla op een bord met daarover de couscous en de lamsgehaktballetjes met groenten. De couscoussalade met lamsgehaktballetjes is klaar. Eet smakelijk!
Welk gerecht moet ik eens gemaakt hebben? Laat me jouw favoriete gerecht weten en misschien maak ik die de volgende keer wel. Heb je deze couscoussalade met lamsgehaktballetjes gemaakt? Je kunt het delen op Instagram onder de hashtag #hilicious.

