kikkererwtencurry
Diner,  Food

Recept: vegetarische kikkererwtencurry met geroosterde kikkererwten

Wil je lekker vegetarisch eten? Probeer dan eens dit Indiase recept voor kikkererwtencurry. Het zit bomvol vezels, vitamines en is vooral erg lekker. Het voordeel van deze curry is dat je deze binnen 20 minuten al op tafel zet.

Zelf ben ik gek op de Indiase keuken omdat er veel gebruik wordt gemaakt van kruiden en specerijen. Je kunt een kant-en-klare curry in de supermarkt kopen maar het zelf maken is net zo makkelijk en veel gezonder. In deze kikkererwtencurry zit namelijk veel minder zout. Doordat de curry vol zit met groenten en peulvruchten is dit een verantwoorde maaltijd die ook nog eens erg lekker is. Zo gaat het romige van de kokosmelk samen met de geurende kruiden en knapperige kikkererwten perfect samen.

kikkererwtencurry

Je hebt nodig: (voor 3 tot 4 personen)

Kikkererwtencurry:

  • 400 g kikkererwten
  • Blik kokosmelk (400 ml)
  • 2 paprika’s
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 cm gember
  • 3 tl garam masala
  • 2 tl kurkuma
  • Peper en zout naar smaak
  • Sap van halve limoen
  • Koriander naar smaak
  • Zonnebloemolie

Geroosterde kikkererwten:

  • 200 g kikkererwten
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 tl garam masala
  • Zout naar smaak

Knoflook-munt yoghurt:

  • 150 ml yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje munt
  • Zout en peper naar smaak

Serveer met naanbrood

kikkererwtencurry

Zo maak je het:

Begin met de kikkererwtencurry. Snipper de ui fijn en hak de knoflook en gember fijn. De paprika’s kunnen in blokjes gesneden worden. Verhit vervolgens een koekenpan en voeg een scheutje zonnebloemolie toe. Zodra de pan heet genoeg is kan de ui, knoflook en gember erbij. Wanneer de ui gefruit is draai je het vuur zachter en voeg je de kurkuma en garam masala toe. Hierna kunnen de paprika’s de pan in. Bak het geheel nog 3 minuten en voeg hierna de kokosmelk toe. Laat het geheel een tijdje pruttelen en ga verder met de geroosterde kikkererwten.

Meng alle ingrediënten voor de geroosterde kikkererwten goed door. Bekleed vervolgens een bakblik met bakpapier en verdeel de kikkererwten hierover. Zet de bakplaat in het midden van een voorverwarmde oven van 200 graden. Rooster de kikkererwten voor 10 minuten en draai ze op de helft van de tijd om.

Ondertussen kan de knoflook-munt yoghurt gemaakt worden. Hak de knoflook en munt fijn. Doe vervolgens alle ingrediënten in een schaaltje en klaar is de knoflook-munt yoghurt.

Ten slotte voeg je 400 gram kikkererwten toe aan de kikkererwtencurry. Pers het sap van een halve limoen uit over de curry en breng het als laatste op smaak met zout en peper. Laat het gerecht nog 2 minuten staan. Strooi vervolgens de geroosterde kikkererwten over de curry en voeg naar smaak koriander toe. De kikkererwtencurry is nu klaar. Serveer het met naanbrood, dit past namelijk perfect bij de knoflook-munt yoghurt en kruidige kikkererwtencurry. Eet smakelijk!

kikkererwtencurry

Ben je ook zo dol op de Indiase keuken? Laat me weten wat jouw favoriete vegetarische gerecht is en wie weet maak ik daar binnenkort wel een variant van. Laat me ook vooral weten als je deze kikkererwtencurry gaat maken, dat vind ik namelijk erg leuk om te zien. Wil je liever een Indiaas recept met vlees? Probeer dit recept dan eens. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *