kip-madras-pakjes-zakjes
Diner,  Recepten

Recept: Kip madras zonder pakjes en zakjes

Kip madras, maar dan zonder pakjes en zakjes. Een lekker kruidig gerecht waarbij de frisse blokjes appel het helemaal afmaken.

Ken jij het Knorr wereldgerecht kip madras? Een kruidig gerecht met kerrie en extra lekker door frisse blokjes appel. Het is gelukkig helemaal niet moeilijk om zelf te maken. Zo maak je kip madras zonder pakjes en zakjes.

Naast deze kip madras nog meer recepten inspiratie zonder pakjes en zakjes? Maak ook eens deze bobotie. Deze chicken Hawaii is ook heerlijk en deze kip jambalaya met chorizo is ook het proberen waard.

kip-madras-pakjes-zakjes

Je hebt nodig:

Voor 4 personen

  • 300 g kipfilet
  • 300 g zilvervliesrijst
  • 450 g sperziebonen (diepvries kan ook)
  • 3 paprika’s
  • 1 frisse appel
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 tl verse gember
  • 250 g sour cream of creme fraîche light
  • 3 tl kerriepoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • Chilivlokken naar smaak
  • Olie, zout en peper

Tip: Dit gerecht kun je goed invriezen, dus maak wat extra. Dan kun je het in porties invriezen en bewaren voor als je eens geen tijd hebt om te koken.

Zo maak je kip madras zonder pakjes en zakjes:

Snijd de kipfilet, appel en paprika’s in blokjes en snijd de ui en knoflook fijn. Snijd of rasp de gember fijn. Kook de rijst zoals staat aangegeven op de verpakking.

Verhit hierna wat olie in een koekenpan en bak de ui, gember en knoflook op laag vuur zacht. Voeg vervolgens de kerrie-, paprika- en komijnpoeder toe en bak even mee op middelhoog vuur. Voeg daarna de kip toe en bak gaar. Doe ook de paprika erbij en bak zo’n 5 minuten mee.

Kook ondertussen de sperziebonen beetgaar in kokend water.

Voeg de blokjes appel en sour cream toe aan de kip madras. Proef en breng op smaak met zout, peper en chilivlokken.

Eet smakelijk!

Ga jij deze kip madras zonder pakjes en zakjes maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden.Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.