
Recept: Mexicaanse burrito bowl
Het is de laatste tijd heerlijk weer. Bij dit zonnige weer heb ik niet altijd zin in een warme maaltijd en daarom eet ik het liefst een salade. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe combinaties bij salades want een salade hoeft echt niet saai te zijn. Toen ik op zoek ging naar vegan hotspots in Groningen, had ik bij Feel Good een heerlijke burrito bowl gegeten. Dit inspireerde mij om zelf een burrito bowl te maken. Het goede aan deze bowl is dat die vol zit met groenten, bonen en zelfs fruit, hierdoor kom je makkelijker op je dagelijkse portie groenten. De Mexicaanse burrito bowl zit vol met vezels, vitaminen en mineralen en is vegetarisch. Laat je de sour cream achterwege dan is de bowl zelfs vegan.
Ingrediënten:
Voor 1 persoon:
- 3 handjes veldsla
- 75 g zilvervliesrijst
- 100 g zwarte bonen
- 100 g mango
- 1 kleine zoete aardappel
- Een gesnipperde rode ui
- 1 teentje knoflook
- Paprika poeder
- Kurkuma poeder
- Komijn poeder
- Zout en peper
- Olijfolie
- Eetlepel sour cream (optioneel)
- Gefrituurde uitjes
Zo maak je het:
Begin bij het snijwerk. Snij de zoete aardappel in blokjes, snipper de rode ui en hak de knoflook in kleine stukjes. Kook vervolgens de zilvervliesrijst 8 minuten. Verhit ondertussen olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook. Laat nu de zoete aardappelblokjes 5 minuten stomen. Terwijl de rijst en zoete aardappelblokjes op staan kun je alvast de mango in blokjes snijden. Als de zilvervliesrijst gaar is doe je dit bij ui en knoflook. Roer het goed door en voeg een theelepel kurkuma en een theelepel paprika poeder toe. Voeg naar smaak zout, peper en komijn poeder toe.
Nu kun je beginnen met de salade opbouwen. Doe 3 handjes veldsla in een grote kom en voeg vervolgens de kruidige rijst toe. Leg de zoete aardappelblokjes naast de rijst. Als je de zwarte bonen nog niet hebt uitgelekt, kan dat nu. Je wil namelijk het bonenvocht niet in de salade hebben. Doe de mangoblokjes en de zwarte bonen net als de zoete aardappelblokjes in de bowl. Ik vind een eetlepel sour cream een lekkere toevoeging bij deze burrito bowl, maar als je liever een vegan bowl wilt laat je de sour cream achterwege. Als laatste strooi je gehakte koriander over de salade en het is klaar om geserveerd te worden!
Ga jij dit recept binnenkort maken? Laat het me vooral weten, dat vind ik namelijk super leuk! Je kunt me een reactie sturen, of het delen op Instagram met de hashtag #hilicious.

