smoothiebowl-gezond-recept
Ontbijt,  Recepten

Recept: smoothiebowl met blauwe bessen

Begin je dag goed met dit voedzame ontbijt. Deze smoothiebowl is een bron van antioxidanten, vezels en goede vetten. Binnen een minuut zet je dit heerlijke ontbijt op tafel.

Vanuit school heb ik de mogelijkheid gekregen af te studeren met mijn blog. Deze kans greep ik natuurlijk met beide handen aan, omdat ik niets liever wil dan mensen bereiken en ze te laten zien dat een gezonde leefstijl niet moeilijk hoeft te zijn.

Waar ik eerst gezonde recepten deelde wanneer ik tijd over had, kun je nu twee gezonde recepten per week verwachten. Daarnaast schrijf ik om de week een artikel over onderwerpen die te maken hebben met een gezonde leefstijl, zodat je de handvatten krijgt om zelf aan de slag te gaan. And last but not least deel ik mijn favoriete hotspots met jullie.

Een nieuw schooljaar vraagt om een gezonde start. Deze smoothiebowl is hier perfect voor, omdat je binnen no time een voedzaam ontbijt maakt. Blauwe bessen zitten vol met antioxidanten. Deze beschermen je tegen vrije radicalen en zijn daarom goed voor de weerstand. Perfect voor na de vakantie dus. In pindakaas zitten goede vetten, hierdoor blijf je langer verzadigd. Lijnzaad geeft meer body aan de smoothiebowl, daarnaast is het een bron van vezels. Door alle ingrediënten te blenden in de blender zet je binnen een minuut een voedzaam ontbijt op tafel.

smoothiebowl-gezond-recept

Je hebt nodig:

(Voor 1 smoothiebowl)

  • 100 g (bevroren) blauwe bessen
  • 150 ml amandelmelk
  • Halve banaan
  • 1 el 100% pindakaas
  • 1 el gebroken lijnzaad

Topping:

  • Granola
  • Pompoenpitten
  • Kokosrasp

smoothiebowl-gezond-recept

Zo maak je het:

Snijd als eerste de banaan in stukjes. Doe vervolgens alle ingrediënten voor de smoothiebowl in de blender en blend het tot een glad geheel. Hierna kun je de toppings over de smoothiebowl strooien. Ik gebruikte granola, pompoenpitten en kokosrasp als topping maar varieer vooral. Eet smakelijk!

smoothiebowl-gezond-recept

Krijg jij geen genoeg van smoothiebowls? Probeer dan ook eens deze groene bowl, of deze smoothiebowl met bietjes. Heb jij dit recept gemaakt? Laat het me dan vooral weten via Instagram. Dat vind ik namelijk erg leuk om te lezen.