gezond-comfort-food
Diner,  Recepten

Recept: Knapperige zilte aardappelen & gepofte knoflooksaus

Dit recept voor knapperige zilte aardappelen moet je eens proberen! Extra lekker met de gepofte knoflooksaus.

Ken jij zilte aardappelen al? Dat zijn aardappelen die op de zilte waddengrond zijn geteeld en natuurlijk zijn bemest met zeewier, hoe gaaf! De smaak is romig, lichtzoet en stevig. Heerlijk in combinatie met het zilte van de dille en hartige van de gepofte knoflooksaus.

Ik kreeg deze aardappelen van aardappelgroothandel Greydanus en daar ben ik heel blij mee. Een mooi lokaal en duurzaam verhaal en vooral smaakvol. Dit is een fantastisch bijgerecht voor de feestdagen! Want de aardappelen komen super knapperig uit de oven en die gepofte knoflooksaus… Daar word je blij van.

Dit is trouwens een ideaal bijgerecht voor de feestdagen. Meer kerst inspiratie? Kijk dan even tussen deze recepten. 

recept-zilte-aardappelen

Je hebt nodig:

Bijgerecht voor 4 personen

  • 800 g zilte aardappelen
  • 7 g verse dille of 1 tl gedroogde
  • 5 teentjes knoflook
  • 125 g zure room
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Zo maak je het:

Was de aardappelen en snijd de aardappel in vier gelijke stukken (kwarten). Kook daarna de aardappelen voor 15 minuten in ruim kokend water en een beetje zout. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.

Giet hierna het water af en schud de aardappelen nog eens door in de pan. Zo komt er een laagje zetmeel vrij en worden ze zometeen lekker knapperig.

Leg de aardappelen en teentjes knoflook (met schil) op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel rondom met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Bak de aardappelen voor 45 tot 60 minuten in de oven en keer halverwege om.

Snijd de verse dille fijn en meng dit door de gebakken aardappelen. Haal de schil van de teentjes knoflook en snijd fijn. Meng de knoflook door de zure room en breng extra op smaak met zout en peper. Eet smakelijk!

Ga jij dit recept voor knapperige zilte aardappelen maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden.Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.