zoete aardappelstamppot-spinazie
Diner,  Recepten

Recept: Zoete aardappelstamppot met spinazie

Met dit makkelijke recept zet je binnen no time een voedzame zoete aardappelstamppot met spinazie op tafel. Perfect voor bij dit herfstachtige weer.

Sinds ik op mezelf woon maak ik eerlijk gezegd niet veel AGV maaltijden meer, maar op zijn tijd de Hollandse pot toch wel erg lekker. Het zoete van de aardappel gaat perfect samen met de gerookte kipfilet en het zoute van de feta. Ben je vegetarisch? Dan kun je de gerookte kipfilet ook vervangen door vega spekjes.

Stamppot kun je gemakkelijk een stukje voedzamer maken. Normaal gesproken gaan er vaak spekjes door een stamppot, maar door dit te vervangen door gerookte kipfilet is het gerecht een stuk minder vet zonder dat je de gerookte smaak mist. Doordat zoete aardappel smeuïg wordt na het koken, is het niet nodig om extra boter of melk toe te voegen. Met een paar ingrediënten maak je deze heerlijke zoete aardappelstamppot met spinazie.

zoete aardappelstamppot-spinazie

Je hebt nodig:

Voor 2 personen

  • 4 zoete aardappelen
  • 400 g gewassen spinazie
  • 1 ui
  • 50 g feta
  • 150 g gerookte kipfilet in reepjes
  • Peper en zout naar smaak
  • Olie om in te bakken

zoete aardappelstamppot-spinazie

Zo maak je het:

Schil als eerste de zoete aardappelen en snijdt ze vervolgens in blokjes. Doe alle zoete aardappelblokjes in een grote pan met ruim kokend water en kook de zoete aardappelen voor ongeveer een kwartier.

Snipper ondertussen een uitje en fruit de ui in een koekenpan met een beetje olie. Om tijd te besparen kun je alvast de spinazie laten slinken in een pan, zodat je deze zo meteen direct bij de zoete aardappelen kunt doen.

Zodra de zoete aardappelblokjes gaar zijn, kun je deze afgieten. Stamp vervolgens de zoete aardappelen fijn en doe er de spinazie, uitjes en gerookte kip bij. Breng de zoete aardappelstamppot op smaak met peper en zout. Strooi als laatste de feta over de zoete aardappelstamppot. Eet smakelijk!

zoete aardappelstamppot-spinazie

hilicious

Heb jij deze zoete aardappelstamppot gemaakt? Laat het mij dan vooral even weten, dat vind ik namelijk hartstikke leuk om te lezen. Je kunt het delen op Instagram door mij even te taggen of de hashtag #hilicious te gebruiken. Krijg jij geen genoeg van zoete aardappel? Maak dan ook eens deze Mexicaanse kapsalon.