
5x recepten met aubergine | makkelijk en gezond
Ik deel 5 geweldige recepten met aubergine met jou. Van Iraans tot Italiaans, hier vind je de recepten waardoor aubergine extra lekker wordt. Makkelijk en gezond.
Ik hou van aubergine! En als jij geen fan bent, dan heb je gewoon (nog) niet de juiste bereiding gevonden. Want we willen geen sompige aubergine, maar smaakvol. En met deze recepten zit jij helemaal goed. Van Iraans tot Italiaans, hier zit sowieso iets bij waar je blij van gaat worden.
Kruidig gevulde aubergine met kikkererwten
Dit moet je proberen! Kruidig gevulde aubergine met kikkererwten en frisse yoghurt dressing. Het is net zo lekker als dat het klinkt. Met specerijen die veel worden gebruikt in de Iraanse keuken maak je dit gerecht heerlijk. De kruidige vulling met de frisse dressing gaan perfect samen. Hier vind je het recept.
Pasta met aubergine en kruidige tomatensaus
Klaar in 20 minuten en ontzettend smaakvol! Deze pasta met aubergine is fantastisch. De smaak van de saus gaat je verrassen, dus ga het ontdekken. Door verrassende specerijen krijgt de saus een Spaans tintje, zo lekker! Hier vind je het recept.
Aubergine curry
De curry is lekker kruidig, maar vooral de structuur is fantastisch. De aubergine is eerst een soort van gefrituurd, waardoor je een zachte en lekkere structuur krijgt. De chilipeper geeft pit aan het gerecht en de kruiden maken het af. De frisse yoghurtsaus met munt geeft een fris contrast aan het gerecht. Hier vind je het recept.
Mirza ghasemi
k dook samen met Maryam Shekoh (@healthbymaryam op Instagram) de Perzische keuken in. Want ik ga me meer verdiepen in verschillende keukens. Door samen te koken leerde ik meer over de Perzische keuken en andere culturen. Dat is zo waardevol! En het is vooral erg lekker om je (voedsel) horizon te verbreden. We maakten Mirza ghasemi, een fantastische aubergineschotel met tomaten en eieren. Hier vind je het recept.
Gevulde aubergine in melanzane style
Dit heerlijke gerecht is geïnspireerd op de Italiaanse klassieker „Melanzane alla Parmigiana” en zit boordevol smaak en gezonde ingrediënten. Gevulde aubergines zijn een geweldige manier om van deze veelzijdige groente te genieten. Dit recept heeft een vleugje mediterrane flair.
Je hebt nodig:
Voor 2 personen
- 2 aubergines
- 250 g cherry tomaten
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode ui
- 1 el tomatenpuree
- 2 tl Italiaanse kruiden
- 50 g parmezaanse kaas
- Handje basilicum (optioneel)
- Olie, zout en peper
Lekker voor erbij: gebakken aardappeltjes
Zo maak je het:
Snijd de ui en knoflook fijn en snijd de cherry tomaten in vieren. Prik nu met een vork gaatjes aan alle kanten van de aubergines. Doe de aubergines 8 minuten in de magnetron.
Verhit ondertussen wat olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook aan. Zodra de ui zacht wordt doe je cherry tomaten, tomatenpuree en Italiaanse kruiden erbij. Laat inkoken tot een dikke saus en voeg naar smaak zout en peper toe.
Haal nu de aubergines uit de magnetron en snijd door de helft (pas op heet). Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de vulling van de aubergines eruit en bak de vulling mee met de tomatensaus. Doe de uitgelepelde aubergines in een ovenschaal en schep de tomatenvulling erin. Verdeel de Parmezaanse kaas erover en zet 20 minuten in de oven. Maak af met basilicum. Eet smakelijk!
Welke van deze aubergine recepten ga jij maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Krijg je nog geen genoeg van aubergine? Maak dan ook eens deze tapenade. Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden.Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.

