halloumi-burger
Diner,  Recepten

3x snelle recepten voor bij warm weer

Snel, ultiem comfort food en ook nog eens gezond. Met deze 3 recepten wil je wél in de keuken staan. Maar wel voor even, want de recepten zijn zo klaar.

Halloumi burger met frisse kruidendressing

halloumi-burger

Beter wordt het niet, deze halloumi burger met frisse kruidendressing is heerlijk! Nog lekkerder met zoete aardappelfrietjes. Tip: je kunt ook halloumi grillen op de BBQ. Hier vind je het recept.

Griekse spelt salade

Geïnspireerd op de klassieke Griekse salade, maar dan met meer bite. De spelt geeft een nootachtige en lekkere bite aan de salade, maar zorgt er ook voor dat het verzadigender is. Je kunt dit dus prima als lunch of diner eten. Ook lekker om hier gegrilde kip bij te serveren.

Je hebt nodig:

Voor 2 tot 3 personen

  • 150 g spelt
  • 250 g cherry tomaten
  • Halve komkommer
  • Halve courgette
  • 1 kleine rode ui
  • 2 el (of meer) Kalamata olijven
  • 1 el oregano
  • 75 g feta
  • Sap halve citroen
  • 1,5 el extra vierge olijfolie
  • Zout en peper

Zo maak je het:

Kook de spelt in 10 minuten gaar in ruim kokend water. Snijd ondertussen de cherry tomaten door de helft, de komkommer en courgette in blokjes en de ui in dunne halve maantjes. Grill de courgette kort in een koekenpan en breng op smaak met zout en peper.

Zodra de spelt gaar is giet je het af. Breng de spelt op smaak met zout, peper, oregano, het sap van een halve citroen en extra vierge olijfolie. Doe alle groente in een schaal en schep de spelt erdoor. Breng de salade extra op smaak met feta en olijven. Eet smakelijk!

Libanees brood met coleslaw en gekruide kip

Knapperig, fris, kruidig en een vleugje zoet. Dit gerecht smaakt naar meer. Het heeft de beleving van fast food, maar dan gezond en stiekem nog veel lekkerder.

Je hebt nodig:

Voor 2 personen

  • 4 stuks (volkoren) Libanees brood*
  • 300 g reepjes kip(dij)filet
  • 1 el oregano
  • 2,5 tl gerookt paprikapoeder
  • Snuf chilipoeder
  • 1 teentje knoflook
  • Olie, zout en peper

Coleslaw:

  • 1/8 rode kool (+/- 200 g)
  • 250 g wortel
  • 1 appel
  • 1 el mayonaise
  • 1 el mosterd
  • 2 el yoghurt
  • 1 el appelazijn
  • 1 tl honing

*Heeft jouw supermarkt of bakker dit niet? Dan kun je ook wraps gebruiken. Óf even naar de toko gaan.

Zo maak je het:

Maak als eerste de coleslaw. Snijd de kool en wortel in kleine blokjes. Je kunt beide ook fijnhakken in een hakmolen of kort in de keukenmachine. Snijd de appel ook in kleine blokjes. Doe de groente en appel in een kom en roer de mayonaise, yoghurt, mosterd, appelazijn en honing erdoor. Proef en breng eventueel nog op smaak met zout en peper.

Verhit vervolgens wat olie in een koekenpan en bak de reepjes kip goudbruin. Snijd ondertussen een teentje knoflook fijn. Doe hierna de knoflook, oregano, paprika- en chilipoeder bij de kip en bak nog kort mee. Schep wat coleslaw en kip op het Libanees brood. Eet smakelijk!