red-velvet-havermout
Ontbijt,  Recepten

Red velvet havermout – gezond recept

Red velvet havermout, gezond en lekker! Met een paar ingrediënten maak jij gemakkelijk dit feestontbijt. Rood fruit is volop in het seizoen, daardoor smaakt het nog beter.

Ontbijten wordt een feestje met deze red velvet havermout. Van deze roze kleur word je toch vrolijk? Het is juli en dat betekent dat steeds meer fruit in het seizoen komt. Veel rode bessen en bramen die nu in de supermarkt liggen, komen gewoon uit Nederland. Lekker, gezond en lokaal dus. Daarbovenop komt dat havermout ook nog eens voedzaam is. Een goed begin van je dag.

Wist je dat rood fruit vol antioxidanten zit? Antioxidanten beschermen je tegen vrije radicalen. Havermout bevat naast vezels en koolhydraten het stofje tryptofaan. Dat is weer goed voor de aanmaak van serotonine, het gelukshormoon dat verantwoordelijk is voor allemaal taken in jouw lijf.

Als je deze red velvet havermout lekker vindt, dan vind je deze carrot cake havermout waarschijnlijk ook lekker. Deze cottage cheese pancakes moet je ook eens proberen! En maak ook eens deze havermout taartjes. 

red-velvet-havermout

Je hebt nodig:

Voor 1 portie

  • 100 g rood fruit naar keuze + extra voor de garnering (diepvries kan ook)
  • 35 g havermout
  • 0,5 tl cacao
  • Flink snufje kaneel
  • 200 ml melk (plantaardige kan ook)
  • Kokosrasp voor garnering (optioneel)

Zo maak je het:

Prak het rode fruit met een vork fijn in een steelpannetje. Doe hierna de havermout, cacao, kaneel en melk erbij en roer goed door. Zet daarna de pan op middelhoog vuur en roer goed door. Zet het vuur uit zodra de havermout de gewenste dikte heeft. Serveer de red velvet havermout met fruit naar keuze en wat kokosrasp. Eet smakelijk!

Deel een foto op Instagram als jij deze red velvet havermout hebt gemaakt. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.