
Risotto met champignons – gezond recept
Je maakt indruk met deze risotto met champignons. Met slechts een paar ingrediënten maak je het! Kruidig, smeuïg en smaakvol. Lees verder hoe je het maakt.
Risotto is echt een gerecht waar je indruk mee maakt. Valentijnsdag is al geweest, maar deze risotto wil je alsnog maken! Het hartige van de champignons en kaas met het frisse van de cherry tomaten maakt dit recept geweldig. Rucola is mooi voor de kleur, maar geeft ook extra smaak aan het gerecht. Met een paar ingrediënten maak je deze heerlijke risotto met champignons.
Als je gek bent op de Italiaanse keuken raad ik jou deze pasta Puttanesca ook aan. Dat is een smaakvolle, pittige pasta met onder andere ansjovis.
Heb jij nog ideeën voor recepten of mis jij nog een recept op mijn blog? Stuur me dan gerust een berichtje! Ik ben altijd op zoek naar nieuwe inspiratie en vind het leuk om te lezen van welke recepten jij zin krijgt om de keuken in te duiken.
Je hebt nodig:
Voor 2 personen
- 250 g champignons
- 250 g cherry tomaten
- 150 g risotto rijst
- Half bouillonblokje
- 2 teentjes knoflook
- 1,5 tl oregano
- 30 g parmezaanse kaas
- 1 ui
- 2 handjes rucola
Ook lekker erbij
- Paar druppels truffelolie
- Scheutje wijn
Zo maak je het:
Snijd de ui en knoflook fijn en snijd de champignons in plakjes en de cherry tomaten door de helft. Verhit daarna een beetje olie in een pan en fruit de ui en knoflook zacht. Bak hierna de champignons mee en strooi een beetje zout over de groente. Zodra de champignons bruin zijn, doe je de cherry tomaten, oregano en rijst erbij.
Los een half bouillonblokje op in 500 ml water en doe een beetje bouillon bij de rijst. Zodra het is opgenomen, doe je weer een beetje bouillon erbij. Herhaal dit totdat alle bouillon is opgenomen en de rijst gaar is. Roer daarna de parmezaanse kaas door de risotto.
Serveer de risotto met rucola. Eet smakelijk!
Deel een foto op Instagram als jij deze risotto met champignons hebt gemaakt. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online

