linzen soep
Diner,  Recepten

rode (linzen) curry soep | makkelijk en gezond recept

Deze linzen soep met rode curry smaakt naar meer. Met een paar ingrediënten maak je in een handomdraai deze gezonde en smaakvolle soep.

Ik ben gek op linzen en al helemaal in deze soep! Linzen zijn een bron van ijzer, vezels en eiwit en zijn daarom hartstikke gezond. Paprika bevat weer veel vitamine C. Wist je dat ijzer beter wordt opgenomen in combinatie met vitamine C? Deze soep is daarom een match made in heaven.

Naast deze soep meer linzen inspiratie? Wat dacht je van deze zoete aardappel curry met linzen. 

linzen soep

Je hebt nodig:

+/- 6 kommen soep

  • 1 ui
  • 2 winterpenen
  • 3 paprika’s
  • 1 stengel citroengras
  • 175 g (gedroogde) rode linzen
  • 70 g rode curry pasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 bouillonblokje
  • 3 limoenblaadjes*
  • Olie

*Optioneel. Te vinden in de diepvries van de toko. Je doet er lang mee en het geeft een frisse smaak aan gerechten.

Zo maak je het:

Schil de winterpenen en snijd in blokjes. Snijd de paprika’s in blokjes en snijd de ui fijn. Verhit hierna een beetje olie in een soeppan en fruit de ui op laag vuur zacht. Breek het citroengras in tweeën en voeg toe aan de pan samen met de rode curry pasta en limoenblaadjes. Bak op middelhoog vuur 2 minuten mee. Voeg daarna de paprika en winterpeen toe en bak nog 4 minuten mee op hoog vuur. Vervolgens voeg je 750 ml water, rode linzen, kokosmelk en een bouillonblokje toe. Laat de soep op laag vuur zo’n 20 minuten pruttelen. Vis het citroengras en de limoenbladeren eruit en pureer de soep glad met een staafmixer.

Tip: Vries de soep in porties in. Dan heb je altijd soep binnen handbereik. Je hebt ook warmhoudbekers, erg handig. Zo kun je eens soep meenemen als lunch naar je werk. Dat is gezond, maar vooral smaakvol en zo blijf je variëren.

Ga jij deze rode linzen soep maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden.Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.