rode-linzen-dahl-recept
Diner,  Recepten

Rode linzen dahl – makkelijk en gezond recept

Deze rode linzen dahl is heerlijk én gezond. Met een paar ingrediënten zet je dit kruidige gerecht op tafel, super makkelijk!

Rode linzen heb ik altijd in huis. Je kunt het lang bewaren, het is voedzaam en ideaal voor curry’s of soepen. Wist je bijvoorbeeld dat rode linzen veel ijzer, vezels en eiwitten bevatten? Zeker met dit koudere weer maak ik vaker kruidige gerechten en linzen maken het helemaal af. Neem bijvoorbeeld deze rode linzen Dahl, met een paar ingrediënten heb je een super lekker en voedzaam gerecht op tafel. Garam masala specerijen brengen het gerecht op smaak en het frisse van de yoghurt is heerlijk. Kokosyoghurt kan trouwens ook, dan is het gerecht helemaal vegan!

Als je mij al langer volgt, dan weet je dat ik enorm fan ben van peulvruchten. Peulvruchten zijn onmisbaar in een gezond eetpatroon, want ze bevatten de nodige vezels, eiwitten vitaminen en mineralen. Daarnaast is het ook een heel makkelijk product. Je voegt een beetje bonen toe aan een gerecht en ineens is het veel voedzamer. Toch zijn er mensen die last kunnen hebben van peulvruchten. In dit artikel vertel ik je hoe je klachten bij het eten van peulvruchten kunt voorkomen.

Als je deze rode linzen Dahl lekker vindt, dan vind je deze rode linzen curry vast ook heerlijk.

rode-linzen-dahl-recept

Je hebt nodig:

Voor 2 tot 3 personen

  • 400 g pompoen
  • 1 winterpeen (ong. 300 g)
  • 150 g rode linzen
  • 1 ui
  • 1 cm gember
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el garam masala specerijen
  • Blik tomaten (400 g)
  • Blik kokosmelk (400 g)
  • 1 citroen
  • 4 el yoghurt (kokosyoghurt kan ook)
  • Koriander (optioneel)

Lekker met naanbrood of rijst.

Zo maak je het:

Als eerste snijd je de ui, gember en knoflook fijn. Maak de winterpeen en pompen schoon en snijd in stukjes. Verhit hierna een beetje olie in een pan en fruit de ui, knoflook en gember aan. Zodra de ui zacht is, bak je de garam masala specerijen kort mee. Hierna doe je de pompoen en winterpeen erbij en bak je dit ook kort mee.

Vervolgens doe je de rode linzen, tomaten in blik en kokosmelk erbij. Doe een deksel op de pan en kook de rode linzen in zo’n 15 minuten gaar. Roer ondertussen door. Wanneer de rode linzen gaar zijn en mooi samensmelten met de saus, pers je een citroen uit over de Dahl.

Serveer de rode linzen Dahl met twee eetlepels yoghurt en eventueel koriander. Lekker met naanbrood of rijst. Eet smakelijk!

hilicious

Met wie wil jij deze rode linzen Dahl eten? Deel het met diegene! Volg mij op Instagram om geen een recept te missen.