linzen-wraps
Diner,  Lunch,  Recepten,  Snacks

Linzen wraps met 2 ingrediënten | gezond & makkelijk

De rode linzen wraps zijn een succes, want ze zijn gezond en ontzettend makkelijk te maken. Daarbij zijn de wraps glutenvrij, vezelrijk en een bron van plantaardig eiwit. Lekker én voedzaam dus.

De rode linzen wraps zijn een succes, want ze zijn gezond en ontzettend makkelijk te maken. Daarbij zijn de wraps glutenvrij, vezelrijk en een bron van plantaardig eiwit. Lekker én voedzaam dus. Linzen zijn ook nog eens een mooie bron van ijzer. Wanneer je dit eet in combinatie met een product rijk aan vitamine C, wordt het ijzer nog beter opgenomen. Paprika, rode kool en broccoli zijn groenten die rijk aan vitamine C zijn. Tip: Maak eens deze zoete aardappel curry.

Wil jij meer peulvruchten eten, maar krijg je last van darmklachten? Lees dan ook eens dit artikel. Hierin vertel ik je alle tips om darmklachten te voorkomen bij het eten van peulvruchten.

linzen-wraps

Je hebt nodig:

Voor 6 rode linzen wraps

  • 200 g rode linzen
  • 400 ml water
  • Halve tl zout
  • Olie om in te bakken

Zo maak je het:

Week de rode linzen in 400 ml water en doe er een halve theelepel zout bij. Week de rode linzen 3 uur voor het beste resultaat.

Mix de rode linzen hierna met een blender of staafmixer tot een glad mengsel.

Verhit vervolgens een beetje olie in een koekenpan en giet 1/6 van het beslag in de pan. Verdeel met een spatel het beslag, zodat het een dunne wrap wordt. Zodra je ziet dat de wrap wat droger wordt, kun je de wrap omdraaien.

Wanneer de rode linzen wraps lichtbruin zijn aan beide kanten, bak je de volgende wrap. Ga zo door totdat al je beslag op is.

Belegtip:

  • 1 el (pikante) hummus
  • ¼ avocado
  • Handje sla of kiemgroenten
  • Handje cherry tomaten
  • Plakjes gegrilde groente (optioneel)
  • Chili vlokken en zout

Grill eventueel wat groente naar keuze. Bijvoorbeeld courgette, paprika of aubergine. Snijd daarna cherry tomaten door de helft. Besmeer de wrap vervolgens met hummus en verdeel de sla, cherry tomaten, avocado en gegrilde groente erover. Rol de wrap op. Eet smakelijk!

Gezond en makkelijk, dit wil je! Heb jij deze rode linzen wraps gemaakt? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.