rode-linzen-wraps
Diner,  Recepten

Rode linzen wraps – gezond en glutenvrij recept

Je hebt maar 2 ingrediënten nodig voor deze rode linzen wraps, namelijk water en rode linzen! De wraps zijn voedzaam, glutenvrij en ontzettend lekker. Je maakt ze gemakkelijk zelf.

Zoals je misschien al eens voorbij hebt zien komen, ben ik enorm fan van peulvruchten! Peulvruchten zitten namelijk vol goede voedingsstoffen en zijn onmisbaar in een gezond eetpatroon. Het is daarom een feestje dat ik receptontwikkeling mag doen voor PeulNatuur. Door PeulNatuur heb ik kennis gemaakt van veel gedroogde bonen uit de streek, super lekker én voedzaam! Nu ging ik aan de slag met rode linzen. Natuurlijk kun je er een lekkere linzen curry mee maken, maar deze rode linzen wraps zijn ook super makkelijk te maken. Toen ik door mijn Instagram tijdlijn scrollde, kwam ik een filmpje tegen dat je met maar twee ingrediënten deze wraps kunt maken. Dat moest ik proberen!

De rode linzen wraps zijn een succes, want ze zijn gezond en ontzettend makkelijk te maken. Daarbij zijn de wraps glutenvrij, vezelrijk en een bron van plantaardig eiwit. Lekker én voedzaam dus. Linzen zijn ook nog eens een mooie bron van ijzer. Wanneer je dit eet in combinatie met een product rijk aan vitamine C, wordt het ijzer nog beter opgenomen. Paprika, rode kool en broccoli zijn groenten die rijk aan vitamine C zijn.

Wil jij meer peulvruchten eten, maar krijg je last van darmklachten? Lees dan ook eens dit artikel. Hierin vertel ik je alle tips om darmklachten te voorkomen bij het eten van peulvruchten.

rode-linzen-wraps

Je hebt nodig:

Voor 6 rode linzen wraps

  • 200 g rode linzen
  • 400 ml water
  • Halve tl zout
  • Olie om in te bakken

Topping ideeën:

  • (Vega) shoarma, tzatziki en rauwkost
  • Pesto, tomaat en mozzarella
  • Gerookte zalm, light zuivelspread, komkommer en sla

rode-linzen-wraps

Zo maak je het:

Week de rode linzen in 400 ml water en doe er een halve theelepel zout bij. Week de rode linzen 3 uur voor het beste resultaat.

Mix de rode linzen hierna met een blender of staafmixer tot een glad mengsel.

Verhit vervolgens een beetje olie in een koekenpan en giet 1/6 van het beslag in de pan. Verdeel met een spatel het beslag, zodat het een dunne wrap wordt. Zodra je ziet dat de wrap wat droger wordt, kun je de wrap omdraaien.

Wanneer de rode linzen wraps lichtbruin zijn aan beide kanten, bak je de volgende wrap. Ga zo door totdat al je beslag op is.

Beleg de wraps met je favoriete topping en eet smakelijk!

hilicious

Op de hoogte blijven van alle leefstijltips en gezonde recepten? Volg mij dan op Instagram! Vergeet me niet een foto of berichtje te sturen als je het recept hebt geprobeerd, dat vind ik namelijk altijd super leuk om te zien.