rucola-pesto-recept
Recepten,  Spreads

Rucola pesto – makkelijk recept

Rucola over? Maak er dan rucola pesto van! Zo hoef je nooit meer rucola weg te gooien en kun je genieten van deze fantastische pesto.

Een handje rucola over je pasta kan het gerecht echt afmaken, maar vervolgens zit je met de overige rucola. In het zakje blijft rucola goed, maar zodra het open is wordt het snel slap. Ik houd niet van voedselverspilling en ging op zoek naar een manier om langer van rucola te genieten. Zelfgemaakte pesto vind je vast heerlijk, maar door er rucola aan toe te voegen wordt het extra smaakvol! De pesto krijgt een licht pittige smaak door de rucola. Om het budget vriendelijk te maken, gebruikte ik walnoten in plaats van pijnboompitten. Maar je bent natuurlijk vrij om wel pijnboompitten te gebruiken! Wel even licht roosteren van te voren voor de beste smaak.

Als je dit recept voor rucola pesto lekker vindt, dan wordt je vast ook blij van dit recept met doperwten pesto. En om in de Italiaanse sferen te blijven: deze bruschetta’s móét je eens proberen!

rucola-pesto-recept

Je hebt nodig:

  • 45 g rucola
  • 35 g basilicum
  • 30 g walnoten
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 3 el water
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • Zout en peper

Zo maak je het:

Mix de rucola, basilicum, knoflook, olijfolie en water door elkaar met een staafmixer of keukenmachine. Zodra het bijna vloeibaar is, mix je de walnoten en kaas er ook doorheen. Wanneer de pesto de gewenste substantie heeft, proef je of het nog wat zout en peper nodig heeft. Eet smakelijk!

Tip: Maak eens pasta rucola pesto met gegrilde groente en kip. Of serveer de pesto bij een borrelplank.

Laat je me weten wat je van de pesto vond? Je kunt me altijd een berichtje of foto sturen op Instagram! Daar deel ik trouwens ook veel extra leefstijltips en recepten. 

Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.