
Shakshuka met linzen – gezond en makkelijk recept
Ik ben gek op shakshuka en deze met linzen is overheerlijk! Een super makkelijk en voedzaam gerecht, dat je met slechts een paar ingrediënten maakt.
Eenpansgerechten zijn mijn lievelings, want dat bespaart me weer afwas. Shakshuka is daarom een van mijn lievelingsgerechten. Ik kan het elke week wel eten, want je kunt lekker variëren. In het Midden-Oosten wordt dit gerecht als ontbijt geserveerd, maar ik vind het ook heerlijk als diner. Normaal gesproken zitten er geen linzen in de klassieke shakshuka, maar ik maak het gerecht graag voedzamer. In linzen zitten veel vezels en eiwit, daarom wordt het gerecht een stuk voedzamer. Benieuwd naar meer recepten voor shakshuka? Probeer deze Mexicaanse variant eens, of deze met zwarte bonen.
Een meal prep tip: Maak een flinke portie shakshukasaus en voeg de eieren nog niet toe. Vries daarna de shakshuka in bakjes in. Zo hoef je het alleen nog maar te ontdooien en de eieren toe te voegen.
Je hebt nodig:
Voor 2 personen
- Blik tomaten (400 g)
- Blik linzen (400 g)
- 1 paprika
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 eieren
- 1 tl cayenne poeder (of paprika poeder als je niet van pittig houdt)
- 2 tl komijnpoeder
- Zout en peper
- Olie
- 2 Volkoren broodjes
Zo maak je het:
Snijd als eerste de ui en knoflook fijn. Snijd hierna de paprika in blokjes. Doe vervolgens een beetje olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook.
Wanneer de ui en knoflook zacht zijn geworden, doe je de cayenne poeder en komijnpoeder erbij. Bak dit een minuutje mee. Doe vervolgens de paprika, tomaten in blik en (uitgelekte linzen) erbij. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
Schep vervolgens twee kuiltjes in de pan en doe de eieren er voorzichtig bij. Pocheer de eieren op zacht vuur, totdat ze gestold zijn. Serveer met een volkoren broodje. Eet smakelijk!
Tip: als garnering kun je nog wat verse peterselie of koriander over het gerecht strooien.
Deel dit recept met een shakshuka lover! Je kunt me ook volgen op Instagram, daar deel ik nog meer inspiratie. Heb je vragen of recept suggesties? Dan mag je me altijd een berichtje sturen via Instagram.

