shakshuka-recept-gezond
Diner,  Makkelijk

Makkelijk recept: Mexicaanse shakshuka

Eenpansgerechten zijn mijn favoriet. Dit recept voor shakshuka heeft een Mexicaans tintje en zit boordevol vezels en eiwitten. Dit makkelijke recept maak je binnen 30 minuten.

Ik ben dol op shakshuka. Oorspronkelijk komt dit gerecht uit het Midden-Oosten en de basis van het gerecht bestaat uit tomaten en specerijen. In het buitenland wordt shakshuka vooral als ontbijt gegeten, maar ik vind het ook heerlijk om er mee te lunchen of dineren. Het gerecht is erg makkelijk te maken en ik hou ervan om eindeloos te variëren. Zo maakte ik al eens eerder deze shakshuka met zwarte bonen. Deze keer ging ik voor de Mexicaanse variant door er kidneybonen en mais aan toe te voegen.

Als studente heb ik doordeweeks niet veel tijd om in de keuken te staan en ik heb vrijwel nooit zin om de afwas te doen. Een eenpansgerecht is daarom perfect. Het scheelt afwas én je maakt binnen no time een heerlijk gerecht. Dit recept voor shakshuka maak je namelijk binnen 30 minuten. Je krijgt je groenteportie binnen door de tomaat en paprika en de nodige eiwitten krijg je binnen door de kidneybonen en eieren. Het gerecht is rijk aan eiwitten, vezels en vitamines.

Heb je zelf geen komijnpoeder en paprikapoeder in huis? Dan kun je het ook eens maken met de kruidenpasta van Fairtrade Original. Dit is op basis van tomaten en gegrilde paprika met specerijen. Een verantwoord alternatief dus.

shakshuka-recept-gezond

Je hebt nodig:

Voor 4 personen

  • 4 paprika’s
  • 4 eieren
  • 2 uien
  • 2 x tomaten uit blik
  • 1 blik kidneybonen
  • 150 g mais
  • 1 x shakshuka kruidenpasta Fairtrade Original

Lekker voor erbij:

  • Volkoren stokbrood
  • Handjevol nacho’s (optioneel)
  • Koriander (optioneel)

shakshuka-recept-gezond

Zo maak je het:

Snipper als eerste de uien fijn. Snijd vervolgens de paprika in blokjes. Verhit een beetje olie in een hapjespan en fruit de fijngesneden ui hier in, totdat de ui glazig is geworden. Voeg hierna de paprika toe en bak dit nog een minuutje mee.

Giet de kidneybonen en mais af. Voeg hierna de kruidenpasta, kidneybonen, mais en tomaten uit blik toe. Roer het goed door. Maak vervolgens 4 kuiltjes in de pan en breek de eieren erboven. Laat de eieren 6 minuten met de deksel op de pan stollen.

Als je van koriander houdt, strooi je nog wat verse koriander over de shakshuka. Het is ook heerlijk om er een handje nacho’s overheen te strooien. Serveer het gerecht met volkoren stokbrood. Eet smakelijk!

shakshuka-recept-gezond

hilicious

Met wie wil jij dit heerlijke recept voor shakshuka maken? Deel het met diegene! Je kunt me altijd een berichtje via Instagram sturen als je dit heerlijke gerecht hebt gemaakt. Dat vind ik namelijk altijd erg leuk om te zien.