shakshuka-venkel
Diner,  Lunch,  Recepten

Kruidige shakshuka met venkel | gezond & makkelijk

Shakshuka is een fantastisch eenpansgerecht, maar nu met een lekkere toevoeging van venkel. Heerlijk als lunch of diner.

Shakshuka is een fantastisch eenpansgerecht uit het Midden-Oosten. Het wordt gegeten bij het ontbijt of de lunch, maar ik eet het vaak als diner. Deze shakshuka is extra zomers door de toevoeging van venkel.

Eenpansgerechten zijn mijn lievelings, want dat bespaart me weer afwas. Shakshuka is daarom een van mijn lievelingsgerechten. Ik kan het elke week wel eten, want je kunt lekker variëren. In het Midden-Oosten wordt dit gerecht als ontbijt geserveerd, maar ik vind het ook heerlijk als diner. Venkel geeft het gerecht een zomerse twist. De frisse smaak van venkel past perfect bij de kruiden die in de shakshuka verwerkt zitten.

Op zoek naar meer zomerse inspiratie? Kijk dan eens bij deze 5 zomerse recepten.

shakshuka-venkel

Je hebt nodig:

Voor 2 tot 3 personen

  • 2 paprika’s
  • 1 ui
  • 1 venkel
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eieren*
  • 400 g tomaten in blik
  • 2 tl komijnpoeder
  • 2,5 tl gerookt paprikapoeder
  • Snuf chilipoeder
  • Olie, zout en peper

*Als je dit recept voor 3 personen maakt, doe je er een extra ei bij.

Serveertip: Koriander voor over de shakshuka en lekker met een broodje.

Zo maak je het:

Snijd de onderkant van de venkel eraf en snijd de venkel door de helft. Verwijder de harde kern, het driehoekje onderin, en snijd vervolgens de venkel in dunne reepjes. Snijd de paprika in reepjes en snijd de ui in halve maantjes. De knoflook snijd je fijn.

Verhit wat olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook zacht. Doe er vervolgens de paprika en venkel bij en bak 7 minuten mee. Breng de groente op smaak met komijn- en gerookt paprikapoeder en wat zout en peper. Hierna doe je de tomaten in blik erbij. Roer goed door en bak nog 2 minuten mee. Maak dan met een lepel 2 of 3 kuiltjes en doe de eieren er voorzichtig in. Pocheer de eieren op laag vuur tot ze goed gestold zijn. Serveer met een broodje. Eet smakelijk!

Ga jij deze zomerse shakshuka met venkel maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden.Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.