shakshuka_zoete aardappel
Diner,  Recepten

Shakshuka met zoete aardappel en bonen – gezond recept

Shakshuka is een fantastisch eenpansgerecht uit het Midden-Oosten. Het wordt gegeten bij het ontbijt of de lunch, maar ik eet het vaak als diner. Deze shakshuka is extra voedzaam doordat er ook zoete aardappel en bonen bij zitten.

Eenpansgerechten zijn mijn lievelings, want dat bespaart me weer afwas. Shakshuka is daarom een van mijn lievelingsgerechten. Ik kan het elke week wel eten, want je kunt lekker variëren. In het Midden-Oosten wordt dit gerecht als ontbijt geserveerd, maar ik vind het ook heerlijk als diner. Normaal gesproken zitten er geen zoete aardappel en bonen in de klassieke shakshuka, maar ik maak het gerecht graag voedzamer. In bonen en zoete aardappel zitten veel vezels en eiwit, daarom wordt het gerecht een stuk voedzamer.

Een meal prep tip: Maak een flinke portie shakshukasaus en voeg de eieren nog niet toe. Vries daarna de shakshuka in bakjes in. Zo hoef je het alleen nog maar te ontdooien en de eieren toe te voegen.

Als je dit recept lekker vindt, dan moet je deze quesadilla’s ook eens proberen.

shakshuka-zoete-aardappel

Je hebt nodig:

Voor 2 personen

 • 1 zoete aardappel
 • 2 paprika’s
 • 1 ui
 • 2 knoflook
 • 2 eieren
 • Tomaten in blik
 • 200 g kidneybonen
 • 1,5 tl gerookt paprikapoeder
 • 1 tl komijnpoeder
 • Snuf chili poeder
 • Zout, peper en olie

Serveertip: Lekker met koriander

Zo maak je het:

Snijd de zoete aardappel in kleine blokjes en snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de paprika in blokjes. Verhit hierna wat olie in een koekenpan en bak de ui en knoflook zacht op laag vuur. Doe vervolgens de paprika-, chili- en komijnpoeder erbij en bak 2 minuten mee. Doe daarna de paprika, zoete aardappel en afgespoelde bonen erbij en bak kort mee. Roer de tomaten uit blik erdoor. Breng het geheel extra op smaak met zout en peper. Maak dan met een lepel 2 kuiltjes en doe de eieren er voorzichtig in. Pocheer de eieren op laag vuur tot ze goed gestold zijn. Serveer met een broodje. Eet smakelijk!

hilicious

Heb je deze shakshuka met zoete aardappel gemaakt? Deel het op Instagram! Ik vind het namelijk altijd zo leuk om te zien dat mijn recepten worden gemaakt. Op Instagram deel ik trouwens nog meer leefstijltips en recepten. 

Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.