Shoarmabowl met gegrilde paprika en guacamole
Diner,  Recepten

Shoarmabowl met gegrilde paprika en guacamole

Genieten van shoarma zonder je daarna schuldig te voelen? Dat kan! Deze shoarmabowl is gevuld met groenten, zelfgemaakte guacamole en tzatziki. De bowl zit vol met vitamines en in plaats van knoflooksaus zitten er voedzamere sauzen in waardoor het shoarmagerecht een stuk gezonder wordt.

Zelf houdt ik niet zo van een standaard shoarmagerecht omdat het zo zwaar op de maag ligt. Je krijgt in een keer heel veel vet, snelle koolhydraten en erg weinig goede voedingsstoffen binnen. Mijn vriend drong er op aan om shoarma te eten, dus ik kwam met een compromis. Door de knoflooksaus te vervangen door guacamole en tzatziki, en door meer groenten toe te voegen is het gerecht een stuk gezonder. Zelfs mijn vriend vond de gezonde versie een stuk lekkerder dan de ongezonde versie en dat zegt veel.

Shoarmabowl met gegrilde paprika en guacamole

Je hebt nodig (voor 2 tot 3 personen):

Shoarmabowl:

  • 200 g magere shoarmareepjes
  • 1 komkommer
  • 2 paprika’s
  • Cherry tomaatjes
  • Tzatziki
  • Turks brood

Guacamole:

  • 1 avocado
  • 1 kleine rode ui, gesnipperd
  • Teentje knoflook, fijn gehakt
  • 3 cherrytomaatjes, in stukjes
  • 1 el citroensap
  • Peper en zout naar smaak

Shoarmabowl met gegrilde paprika en guacamole

Zo maak je het:

Begin bij het voorverwarmen van de oven op 200 graden. Bak vervolgens de shoarma in een pan. Ondertussen snijd je de paprika’s in reepjes en gril je deze in de grilpan. De komkommer schaaf je in lange slierten en de cherry tomaatjes snijd je in stukjes. Roer de shoarma goed door. Het Turks brood kan de oven in.

Vervolgens ga je de guacamole maken. Als eerste prak je de avocado fijn met een vork. Hierna kunnen de overige ingrediënten voor de guacamole bij de avocado doen. Roer alles goed door. Zodra alle ingrediënten goed gemengd zijn is de guacamole klaar.

De opmaak kan beginnen. Vul de schaal met gegrilde paprika, komkommer, cherry tomaatjes en shoarma. Vervolgens leg je er een stuk Turks brood bij. Als laatste top je het gerecht af met guacamole en tzatziki. De shoarmabowl met gegrilde paprika en guacamole is klaar.

Eet smakelijk!

Shoarmabowl met gegrilde paprika en guacamole

Heb jij ook zo’n trek in deze shoarmabowl met gegrilde paprika en guacamole gekregen? Laat het me weten als je dit recept binnenkort gaat maken. Ik vind dit namelijk hartstikke leuk om te lezen. Je kunt het delen op Instagram onder de hashtag #hilicious of je kunt me een berichtje sturen.