bananenbrood-uitpaulineskeuken
Makkelijk,  Snacks,  Snacks,  Weekend

Sinterklaas recept: bananenbrood met kruidnoten

Maak van pakjesavond een heerlijk avondje met dit recept voor bananenbrood met kruidnoten. Het bananenbrood is gemaakt met gezonde ingrediënten als volkorenmeel, eieren en bananen zodat je verantwoord kunt snoepen bij pakjesavond.

Sint is weer in het land en dat betekent dat de tijd voor gezelligheid en lekker eten weer is aangebroken. De schappen lagen eind augustus namelijk al vol met sinterklaas lekkernijen als pepernoten en chocoladeletters. Wil je naast al die heerlijke pepernoten ook een verantwoord tussendoortje? Probeer dan eens dit bananenbrood. Zodra het bananenbrood in de oven zit vult de keuken zich met de geur van koekkruiden.

In het recept gaan rijpe bananen. Hoe rijper, hoe beter. Bananen worden namelijk zoeter naarmate ze rijper zijn. Daarnaast gebruik ik volkorenmeel. Volkorenmeel bevat in vergelijking met andere meelsoorten de meeste vezels én is ook nog eens erg goedkoop. Het bananenbrood is het lekkerst als je deze dezelfde dag nog opeet. Lukt dit niet? Verpak het bananenbrood en bewaar het in de koelkast. Op deze manier is het nog een paar dagen goed.

bananenbrood-uitpaulineskeuken

Je hebt nodig:

  • 150 g volkorenmeel
  • 1 tl baking soda
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • 1,5 tl koekkruiden
  • 3 eieren
  • 3 bananen
  • 1 el citroensap
  • 2 el melk
  • 2 handjes kruidnoten

materialen:

  • Cakevorm (25 cm)
  • bakpapier

bananenbrood-uitpaulineskeuken

Zo maak je het:

Als eerste verwarm je de oven voor op 175 graden. Begin hierna met de natte ingrediënten. Mix de eieren, bananen, citroensap en melk tot een glad geheel. Doe vervolgens alle droge ingrediënten behalve de kruidnoten in een kom en voeg beetje bij beetje het natte mengsel toe. Roer het tot een glad beslag. Zodra het beslag klontvrij is voeg je een handje kruidnoten toe. Verkruimel de rest van de kruidnoten.

Bekleed de cakevorm met bakpapier zodat het bananenbrood er makkelijk uitkomt. Giet het beslag vervolgens de ingevette cakevom. Als laatste strooi je de verkruimelde kruidnoten over het beslag. Zet het bananenbrood in het midden van de oven en bak deze in 40 tot 45 minuten gaar. Laat het nog even afkoelen voor je het uit de cakevorm haalt. Eet smakelijk!

bananenbrood-uitpaulineskeuken

Heb jij dit heerlijke recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook en tag mij in het bericht. Dat zou ik namelijk erg leuk vinden! Nog niet genoeg van het bakken? Probeer dan ook eens deze gezonde kwarktaart.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *