sinterklaas-taart
Recepten,  Snacks

Sinterklaas taart met marscapone room, kaneel en kersen

Maak je klaar voor het heerlijke avondje met deze Sinterklaas taart met marscapone room, kaneel en kersenvulling. Makkelijk om te maken en vooral ontzettend lekker.

Veel beter wordt het niet. Met deze Sinterklaas taart wordt het sowieso een heerlijk avondje. De smaak van speculaas en een vulling van marscapone room en kersen, afgemaakt met chocoladepepernoten.

In tegenstelling tot andere recepten op mijn blog is dit een recept met roomboter, suiker en marscapone. Want het leven gaat om balans. Ik kan genieten van gezonde baksels én de minder voedzame. Een leven vol eetregels en restricties is nooit een goed idee en niet genoten van je eten is altijd mis. Ik sluit dan ook geen voedingsmiddelen uit, maar kies wel bewust wat ik eet.

Krijg jij geen genoeg van bakken? Maak ook eens dit fantastische bananenbrood.

sinterklaas-taart

Je hebt nodig:

  • 250 g roomboter op kamertemperatuur
  • 250 g lichte basterdsuiker
  • Snuf zout
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 5 eieren
  • 3 tl koek- en speculaaskruiden
  • 3 tl kaneel

Topping

  • 250 g mascarpone
  • 200 ml slagroom
  • Poedersuiker naar smaak
  • 1 zakje klopfix
  • 1 blik vlaaifruit kers
  • Handje chocoladepepernoten

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop hierna de roomboter, suiker en zout tot een romig geheel. Doe één voor één de eieren erbij, zodra het ene ei is opgenomen voeg je de andere toe. Voeg daarna zelfrijzend bakmeel, koekkruiden en kaneel toe en mix tot een glad geheel.

Stort het beslag in een ingevette springvorm en bak de taart voor zo’n 45 minuten in de oven. Je kunt testen of de taart gaar is, door er een satéprikker in te prikken. Wanneer deze er schoon uit komt, is de taart klaar.

Laat de taart helemaal afkoelen en maak de mascarpone room. Klop de slagroom, poedersuiker en klopfix in een kom tot het stijf is. Doe hierna de mascarpone bij de slagroom en mix het tot een geheel. Zodra het een geheel is, stop je met mixen.

Snijd de taart horizontaal doormidden. Verdeel 2/3 van de marscapone room erover en verdeel het vlaaifruit erover. Plaats de bovenste cakelaag erop en verdeel hier het overige marscapone room over en maak af met chocoladepepernoten.

De taart is het allerlekkerste als je het dezelfde dag opeet. Eet smakelijk!

Ga jij deze Sinterklaas taart maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden.Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.