smoothie-bowl-recept
Ontbijt,  Recepten

Smoothie bowl – makkelijk en gezond recept

Dit smoothie bowl recept past perfect bij de herfst. Met mandarijn, havermout en yoghurt als basis krijg je de nodige vitamines, vezels en eiwitten binnen.

Een smoothie bowl is een van mijn lievelingsontbijtjes, omdat het smaakt naar een toetje die je zonder schuldgevoel kunt opeten. Je kunt eindeloos variëren met verschillende soorten fruit en zelfs groente. Mandarijnen zijn volop in het seizoen, dus mijn keuze was snel gemaakt. Mandarijnen zijn vitamine C bommetjes en omdat ze in het seizoen zijn, zijn ze vaak in de aanbieding.

Een goed ontbijtje bevat voor mij genoeg eiwitten, energie en vezels. Dit smoothie bowl recept is daarom perfect! In haver zitten genoeg vezels, eiwitten en koolhydraten. Dit In combinatie met een portie eiwitten van de yoghurt en vitamines van het fruit, maakt dat deze smoothie bowl hartstikke voedzaam is. Ik kan daarom een hele ochtend op dit ontbijt teren.

Naast dat je goed je dag start met dit ontbijt, kun je het gemakkelijk meenemen als lunch. Doe dan de granola in een apart bakje, zodat het niet zacht wordt.  Deze keer maakte ik dit smoothie bowl recept met soja yoghurt, maar gewone- of kokosyoghurt is ook een aanrader.

smoothie-bowl-recept

Je hebt nodig:

Voor 1 kom

  • 2 mandarijnen
  • 200 g (plantaardige) yoghurt
  • 30 g havermout
  • 1 el lijnzaad

Topping

  • Granola
  • Partjes manderijn
  • Lijnzaad
  • 1 tl koekkruiden (of kaneel)

Zo maak je het:

Misschien heb je op mijn Instagram al gezien hoe makkelijk het is om dit smoothie bowl recept te maken, binnen 2 minuten maak je het! Doe alle ingrediënten voor de smoothie bowl, behalve de toppings, in de blender. Blend het vervolgens tot een glad geheel. Hierna strooi je de toppings eroverheen. Eet smakelijk!

hilicious

Krijg je geen genoeg van smoothie bowls? Maak dan ook eens deze voedzame smoothie bowl met bosbessen. Deze groene of roze smoothie bowl is ook een aanrader, want je krijgt gelijk een portie groente binnen. Stuur ook even een foto van het eindresultaat, want ik word altijd erg gelukkig van jullie creaties!