smoothiebowl-bietjes
Ontbijt,  Recepten

Smoothiebowl met aardbeien en bietjes

Deze verrassende smoothiebowl met bietjes en aardbeien is perfect om je dag goed mee te beginnen. Met een paar ingrediënten maak je het.

In deze smoothiebowl zit groente, namelijk bietjes. Naast dat de bietjes een prachtige rode kleur geven zitten ze vol met vezels, mineralen en antioxidanten. Perfect als gezond ontbijt dus. Het aardse van de bietjes gaat perfect samen het het zoete van de aardbeien en het frisse van de appel.

Verder vind ik het altijd wel fijn om niet uren in de keuken te staan voor een ontbijt. Ik heb namelijk vaak haast in de ochtend en daarom is een smootiebowl echt de uitkomst. Je doet namelijk alle ingrediënten in de blender en binnen 40 seconden is je ontbijt klaar. Doordat je de smoothiebowl eet registreren je hersenen de voeding beter, waardoor het meer verzadigt dan dat je een smoothie drinkt.

Naast de smoothiebowl met bietjes staan er nog meer lekkere smoothies op mijn site. Wat dacht je van deze powersmoothie met spinazie? Deze smoothiebowl met bessen is trouwens ook geweldig.

smoothiebowl-bietjes

Je hebt nodig:

Voor 1 kom

  • 100 g aardbeien
  • Halve appel
  • 1 gekookte biet
  • 100 g kwark of sojayoghurt

Topping:

  • Granola
  • Extra aardbeien

Zo maak je het:

Als eerste was je de aardbeien en appel. Daarna doe je alle ingrediënten voor de smoothiebowl in een blender en blend je het tot een glad geheel. Giet het vervolgens in een kom en top het af met de toppings. De smoothiebowl met bietjes is klaar, eet smakelijk!

Gezond en makkelijk, deze smoothiebowl met bietjes wil je! Heb jij dit recept gemaakt? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.