groene-wrap-pizza
Diner,  Lunch,  Recepten

Snel recept: Groene wrap pizza

Deze groene wrap pizza is een gezonder alternatief voor pizza. Met een paar ingrediënten maak je binnen no time deze voedzame en heerlijke traktatie.

Pizza staat hoog op mijn lijstje van lievelingseten. Als het aan mij ligt eet ik dit elke dag, maar omdat het niet echt verantwoord is, heb ik een gezonder alternatief bedacht. Met slechts een paar ingrediënten tover je deze overheerlijke wrap pizza op tafel. Courgette, ui en avocado als topping maken deze wrap pizza een stuk voedzamer. In minder dan een kwartier staat deze traktatie op tafel.

Normaal gesproken gebruik ik volkoren wraps, maar voor de verandering probeerde ik eens wortel tortilla’s van No Fairytales. Het eerste ingrediënt van deze tortilla is groente, dit spreekt mij enorm aan. Zo zit er wel 45% groente in. Het oranje van de tortilla geeft ook nog eens een mooi contrast met de groene topping.

groene-wrap-pizza

Je hebt nodig:

(Voor 4 wrap pizza’s)

  • 4 wortel tortilla’s
  • 1 avocado
  • 2 el pesto
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • Teentje knoflook
  • Zout en peper naar smaak

groene-wrap-pizza

Zo maak je het:

Als eerste snijd je de courgette in lange slierten en snipper je de ui en knoflook. Verhit vervolgens een grilpan en gril de courgette, ui en knoflook kort. Breng de groente eventueel op smaak met zout en peper.

Maak nu de ‘pizzasaus’. Prak de avocado fijn en roer de pesto erdoorheen. Verdeel de saus over vier wraps en doe de groenten op de wraps. Je kunt eventueel nog wat parmezaanse kaas over de wraps strooien. Bak de wraps 2 minuten af in een voorverwarmde oven of bak ze af in de grillpan.

Eet smakelijk!

groene-wrap-pizza

Krijg jij geen genoeg van wrap pizza’s? Probeer dan ook eens deze wrap pizza. Heb je dit recept gemaakt? Deel het dan op Instagram. Ik vind het namelijk erg leuk om te zien dat je mijn recept maakt.