couscoussalade
Diner,  Recepten

Snelle couscoussalade met falafel

Met een paar ingrediënten maak je deze snelle couscoussalade. Heerlijk met falafel en feta! Binnen no time staat het gerecht op tafel.

Als je in alle haast thuis komt van je werk, een lange dag hebt gehad op school of als je gewoon geen zin hebt om uitgebreid te koken dan is dit recept voor jou. De snelle couscoussalade zet je binnen een kwartier op tafel, sneller dan Thuisbezorgd dus. Je hoeft zelfs niet de groente te snijden, want voor dit recept gebruik je gegrilde groente uit de diepvries. De feta, citroensap en falafel maken dit gerecht verassend lekker. Zo zie je maar dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Krijg je geen genoeg van snelle, maar voedzame inspiratie? Maak dan ook eens deze wrappizza. Deze noodles met kip en broccoli maak je trouwens ook heel gemakkelijk en het smaakt fantastisch.

couscoussalade

Je hebt nodig:

Voor 2 personen

  • 450 g gegrilde groente (diepvries)
  • 200 g falafel
  • 150 g volkoren couscous
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 1 el citroensap
  • Zout en peper
  • 2 el feta
  • Handje munt (optioneel)

Zo maak je het:

Bereid de couscous zoals staat aangegeven op de verpakking. Bak de falafel in een beetje olie goudbruin aan beide kanten. Bak in een andere pan de gegrilde groenten zo’n 8 minuten.

Breng de couscous op smaak met een eetlepel citroensap, olijfolie, zout en peper. Schep de gegrilde groente door de couscous en leg de falafel erboven. Strooi als laatste wat feta en munt over de couscoussalade. Eet smakelijk!

Ga jij deze snelle couscoussalade maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.