
Spruitjes met granaatappel en hazelnoten – gezond recept
Dit is het recept voor de lekkerste spruitjes! Met maar een paar ingrediënten maak je deze smaakvolle spruitjes met granaatappel en hazelnoten.
Ze worden gewoon in Nederland verbouwd en bevatten wel 3x zoveel vitamine C als sinaasappels: spruitjes. Met dit recept laat ik je een heerlijke spruitjes smaaktwist zien. Geen doorgekookte spruitjes, maar vol op smaak. Spruitjes kunnen bitter zijn, maar zout en zoet is de tegenhanger hiervan. Het zout, de balsamicodressing en granaatappelpitjes maken het bijgerecht daarom extra lekker.
Binnenkort laat ik jou nog meer recepten met lokale groente laten zien. Bijvoorbeeld wat je kunt doen met knolselderij of koolraap.
Nog meer kook inspiratie? deze frittata met lekker veel groente is ook budgetproof. Nog een tip: deze snelle lahmacun.
Je hebt nodig:
Bijgerecht voor 2 personen
- 500 g spruitjes
- 0,5 el balsamicodressing
- Snufje kaneel
- Zout en peper
- 30 g granaatappelpitjes
- 25 g hazelnoten
- Olijfolie
Zo maak je het:
Snijd het harde kontje van de spruitjes eraf en verwijder eventueel de buitenste paar lelijke blaadjes. Spoel de spruitjes af en kook daarna 8 minuten in ruim kokend water. Hak ondertussen de hazelnoten in kleinere stukjes. Giet de spruitjes af en verhit wat olijfolie in een koekenpan. Bak de spruitjes zo’n 2 minuten in de pan en breng op smaak met zout en peper. Doe de balsamicodressing en een snuf kaneel er ook over en bak nog kort mee. Serveer de spruitjes met granaatappelpitjes en hazelnoten. Eet smakelijk!
Gezond en lekker, heb je dit recept voor spruitjes gemaakt? Deel het op Instagram! Ik vind het namelijk altijd zo leuk om te zien dat mijn recepten worden gemaakt. Op Instagram deel ik trouwens nog meer leefstijltips en recepten.
Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.

