stamppot-andijvie
Diner,  Recepten

Stamppot andijvie met twist – gezond recept

Een oud en vertrouwd recept met een lekkere smaaktwist. Deze stamppot andijvie wil je proberen! Lees verder voor het recept.

Je wordt zo af en toe toch blij van de Hollandse pot? Stamppot andijvie is mijn lievelingsstamppot. Ik deel het oude vertrouwde recept, maar dan met een lekkere smaaktwist. Zongedroogde tomaatjes en lente-uitjes maken de stamppot nóg lekkerder.

Meer Hollandse recepten? Deze stamppot hete bliksem is een klassieker. Of deze krokante krieltjes met rozemarijn.

stamppot-andijvie

Je hebt nodig:

Voor 4 personen

  • 1 kg ongeschilde of 800 g geschilde, iets kruimige aardappelen
  • 400 g andijvie, gesneden
  • 4 lente-uien
  • 6 zongedroogde tomaten (of meer naar smaak)
  • 125 ml melk (plantaardig kan ook)
  • 1 el mosterd
  • Zout en peper
  • Nootmuskaat naar smaak

Extra smaakvolle tips: een klontje boter erdoor en een beetje parmezaanse kaas erover. Serveer met een gehaktbal of vegetarische variant.

Zo maak je het:

Schil en was de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappelen in zo’n 15 tot 20 minuten gaar. Ondertussen snijd je de lente-uien in dunne ringetjes en snijd je de zongedroogde tomaten in stukken.

Je kunt checken of de aardappelen goed gaar zijn als je met een mes in de aardappelen prikt en ze zo van je mes glijden. Giet daarna af en laat de aardappelen op laag vuur nog kort droog stomen, zodat het overtollige vocht weg is. Stamp de aardappelen nu fijn.

Voeg beetje bij beetje de andijvie toe en roer goed door. Wanneer het niet meer goed mengt doe je 125 ml warme melk erbij en roer je het door totdat alle andijvie goed is vermengd. Roer de zongedroogde tomaten, lente-uien en mosterd er ook door. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Eet smakelijk!

Ga jij deze stamppot andijvie maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.