stokbrood-hapjes-zalm
Recepten,  Snacks

Stokbrood hapjes met zalm en biet – kerst recept

Deze stokbrood hapjes met zalm en biet zijn verassend lekker en een showstopper! Erg makkelijk om te maken en stokbrood hapjes doen het altijd goed met de feestdagen.

Ik vind deze stokbrood hapjes geweldig met de feestdagen. Het ziet er supermooi uit, maar het is enorm makkelijk om te maken. Je hoeft dus niet uren in de keuken te staan om iets lekkers te maken. Deze gekleurde bieten, chioggia bieten genoemd, zijn niet alleen prachtig, maar ook nog eens verassend lekker in combinatie met zalm. Als je de bieten snijdt zie je een fascinerend patroon van rood en wit aan de binnenkant. Sla ze in als je ze tegenkomt bij de supermarkt of groenteboer, want dan kun je er deze stokbrood hapjes van maken. Je hebt maar 5 ingrediënten nodig voor dit mooie stokbrood hapje.

Ik schijf het zo ongeveer onder elk recept rond de feestdagen, maar vergeet vooral niet te genieten. Voeding is zoveel meer dan gewoon eten. Voeding is verbonden met tradities, cultuur, liefde, troost en behoefte. De dag door bespreken tijdens de avondmaaltijd of gezellig tafelen met vriendinnen, eten verbindt!

Nog meer inspiratie voor de feestdagen nodig? Dit zijn 3 makkelijke kerst desserts.  Deze Mediterrane borrelplank is ook fantastisch!

stokbrood-hapjes-zalm

Je hebt nodig:

  • 1/2 (Volkoren) stokbrood
  • 100 g gerookte zalm
  • 1 (chioggia) biet
  • 75 g feta
  • 75 g yoghurt

Zo maak je het:

Snijd het stokbrood in sneetjes en rooster de sneetjes in een koekenpan aan beide kanten. Prak hierna in een kom de feta fijn en meng de yoghurt erdoor.

Snijd hierna de bieten in dunne plakken. Verdeel het fetamengsel over de sneetjes stokbrood. Verdeel daarna de gerookte zalm over de sneetjes en maak het af met een plakje biet. Eet smakelijk!

hilicious

Deel een foto op Instagram als jij deze stokbrood hapjes met zalm en biet hebt gemaakt. Dat vind ik superleuk om te zien!

Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.