suikervrije-ijsthee
Leefstijl,  Recepten,  Snacks

Recept: Suikervrije ijsthee & genoeg drinken tips

Maak met een paar ingrediënten deze suikervrije ijsthee. Dorstlessend, verfrissend en super lekker! Daarnaast deel ik gezonde drink tips.

Ik klink echt als mijn moeder als ik zeg dat je wel genoeg moet drinken met dit warme weer. Maar toch is het zo, genoeg drinken jongens! Normaal heb je zo’n 1,5 tot 2 liter vocht nodig per dag, maar met warm weer is dat minimaal 2 liter. Je zweet namelijk meer, dus je hebt meer drinken nodig om uitdroging te voorkomen.

Dat genoeg drinken niet saai hoeft te zijn, bewijs ik je in dit artikel. Ik deel gezonde variaties, zodat je zelf kunt bepalen waar jij zin in hebt. Daarnaast deel ik dit super makkelijke recept voor suikervrije ijsthee met aardbeien en basilicum. Basilicum verwacht je misschien niet in een ijsthee, maar geloof me dat het heel erg lekker is! Deze combinatie heb ik eens in een cocktail gehad en sindsdien is het mijn favoriet.

Tips om voldoende te drinken:

 • Neem een flesje water mee als je op pad gaat! Er zijn tegenwoordig veel watertappunten in steden, zodat je niet zonder hoeft te zitten.
 • Koppel drinken aan een vaste activiteit. Neem bijvoorbeeld wat drinken na een toiletbezoek, het tandenpoetsen of bij het eten.
 • Alcohol drijft vocht af, dus dit is niet de beste keuze bij warm weer. Drink je toch een glaasje? Vraag er dan een glas water bij. Zo wordt de kater ook stukken minder.
 • Fun fact: Er wordt vaak gedacht dat koffie vochtafdrijvend werkt, maar dat is niet zo. Het lichaam verliest niet meer vocht door het drinken van koffie. Wel zorgt cafeïne ervoor dat het vocht het lichaam sneller verlaat.
 • Varieer! Ik deel hieronder gezonde variaties.

genoeg-drinken-tips

Rij 1 v.l.n.r.: Water met smaakje, bruisend water met smaakje, theezakjes voor ijsthee.

Rij 2 v.l.n.r.: Koffie, thee, gember.

Rij 3 v.l.n.r.: Munt, zelfgemaakte ijskoffie, fruit.

Zoals je hierboven ziet, zijn er ontzettend veel variaties. In de supermarkt zijn tegenwoordig veel water met smaakjes te vinden, maar je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Hieronder heb ik een paar ideeën voor je opgeschreven, maar je kunt eindeloos variëren.

 • Ijskoffie: 1 kopje koffie, ijsklontjes, (haver)melk en eventueel wat suikervrije siroop.
 • Water met sinaasappel en rozemarijn.
 • Water met munt of gember.

Suikervrije ijsthee

suikervrije-ijsthee

 • 750 ml water
 • 1 zakje rooibos thee
 • Handje aardbeien
 • Handje basilicum
 • Ijsklontjes

Zo maak je het:

Laat het theezakje zo’n 4 minuten in 750 ml gekookt water trekken. Laat het vervolgens afkoelen. Wanneer het is afgekoeld, kun je de aardbeien door de helft snijden en ze erbij doen. Voeg hierna de basilicumblaadjes en ijsklontjes toe. Ik vond het zo lekker genoeg, maar als jij het zoeter wilt, kun je nog een paar druppels zoetstof toevoegen. Je suikervrije ijsthee is klaar, proost!

hilicious

Wil je meer weten over hoe je een gezonde leefstijl kunt volhouden? Dan raad ik je dit artikel aan. Wanneer je deze suikervrije ijsthee hebt gemaakt, kun je me altijd een foto sturen via Instagram. Dat vind ik namelijk superleuk om te zien!