zomerfruit ijsjes
Recepten,  Snacks

Summerproof: zomerfruit ijsjes

Ik word intens gelukkig van dit heerlijke weer. We kunnen massaal het terras op, en de parken zijn overbezet door alle spontane BBQ feestjes die worden gegeven.  Het lijkt wel of we (iets) minder klagen met dit weer. Met dit zonnige weer heb je wel een beetje verkoeling nodig en daar zijn deze ijsjes perfect voor. De summerproof zomerfruit ijsjes zijn niet alleen lekker en verkoelend maar ook nog eens gezond! Er zit namelijk alleen maar fruit in, wat het een bevroren fruithapje maakt. Bovendien heb je geen dure ijsmachine nodig voor dit recept, je maakt dit namelijk met de blender.

 

summerproof zomerfruit ijsjes

 

Wat heb je nodig?

Voor de basis:

  • 2 bananen
  • Scheutje sinaasappelsap

Voor de rest:

  • 2 handjes (diepvries) bramen
  • 2 handjes (diepvries) aardbeien
  • nog eens 2 handjes (diepvries) frambozen

Materialen:

  • IJsvormpjes

Zo maak je het:

Maak eerst het basismengsel door de bananen en het scheutje sinaasappelsap te mixen in de blender. Begin vervolgens met het eerste laagje ijs door 1/3e van het basismengsel te mixen in de blender met de bramen. Verdeel dit gelijkmatig over de ijsvormpjes. Maak nu het tweede laagje ijs door 1/3e van het basismengsel te mixen met de aardbeien. Verdeel dit vervolgens weer gelijkmatig over de ijsvormpjes. Maak het laatste laagje ijs door het laatste deel van het basismengsel te mixen met de frambozen. Verdeel dit weer over de vormpjes tot de vormpjes vol zitten. Als laatste doe je de ijsstokjes erin, en zet je de ijsjes voorzichtig in de vriezer. Laat ze minimaal 4 uur staan.

Budget tip: Ik kocht diepvriesfruit omdat dit meestal goedkoper is dan vers fruit. Heb je nog vers fruit staan? Dan kun je dit ook prima gebruiken.

Enjoy!

Ga jij deze zomerfruit ijsjes binnenkort maken? Laat het me vooral weten want dat vind ik super leuk! Je kunt het ook op Instagram delen met de hashtag #hilicious. 

summerproof zomerfruit ijsjes