
Frisse tabouleh met sinaasappel en granaatappel
Tabouleh is een heerlijk bijgerecht dat afkomstig is uit de Libanese en Syrische keuken. Peterselie en munt maken het gerecht fantastisch. Voor de variatie maak ik het met sinaasappel en granaatappel.
Tabouleh is een kruidig gerecht dat je bij het diner kunt serveren, maar het is ook fantastisch als lunch! Tabouleh wordt ook wel peterselie salade genoemd, want het bevat flink wat peterselie. Maar dat maakt het juist zo smaakvol. Zeker in combinatie met munt. Normaalgesproken maak je het met zonder sinaasappel en granaatappel, maar geloof me dit wil je eens proberen. De sinaasappel en granaatappel geven een frisse en zoete twist aan het gerecht. Zo lekker!
Krijg je geen genoeg van snelle, maar voedzame inspiratie? Maak dan ook eens deze wrappizza. Deze noodles met kip en broccoli maak je trouwens ook heel gemakkelijk en het smaakt fantastisch.
Je hebt nodig:
Voor 2 personen
- 100 g bulgur
- 100 g granaatappel
- 20 g peterselie
- 10 g munt
- 250 g cherry tomaten
- 1 rode ui
- 1 sinaasappel
- 4 el extra vierge olijfolie
- Zout en peper
Zo maak je het:
Doe de bulgur in een pan en voeg kokend water toe, totdat de bulgur onderstaat. Doe de deksel op de pan en laat 10 minuten staan.
Snijd daarna de ui in kleine stukjes en snijd de cherry tomaten door de helft. Hak de peterselie en munt fijn. Snijd een sinaasappel door de helft en snijd de helft in blokjes, van de andere helft gebruik je zo het sap.
Na 10 minuten kijk je bij de bulgur. Giet eventueel af als er nog heel veel water bij zit. Rasp de schil van ¼ sinaasappel en doe bij de bulgur, samen met het sap van een halve sinaasappel. Roer de overige ingrediënten erdoor en breng op smaak met zout en peper. Eet smakelijk!
Ga jij deze tabouleh maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.

