
Tomaten carpaccio met burrata – recept
Geloof me: deze tomaten carpaccio met burrata wil je. Burrata is sowieso fantastisch, maar in combinatie met de rest van de ingrediënten is het een feestje.
Met dit voorgerecht maak je indruk, maar het is stiekem super makkelijk om te maken. Ideaal voor een etentje met vrienden. Zo was mijn vriend laatst jarig had ik beloofd voor hem te koken. Je snapt dat ik een gerecht wilde maken dat fantastisch smaakt én er prachtig eruit ziet. Deze tomaten carpaccio voldeed aan de criteria. Ik vond het zo lekker dat ik het misschien met kerst ook ga maken. Wellicht een beetje vroeg om dat al te zeggen, maar dan begrijp je dat het echt een succes was. Het smaakt sowieso fantastisch als je er veel liefde in stopt.
Deze tomaten carpaccio is trouwens ook heerlijk bij de borrel. Lekker met zelfgemaakte bruschetta of een goed gevulde borrelplank.
Je hebt nodig:
Voor 4 personen
- 4 tomaten*
- 1 bol burrata
- 1 el kappertjes
- Handje basilicum
- 2 el pistachenoten
- Zout, peper en olie
- Balsamico dressing
*Vleestomaten van goede kwaliteit zijn hier geschikt voor. Maar als je die niet meer kunt vinden zijn honingtomaten ook heerlijk. Dan heb je genoeg aan zo’n 300 tot 400 gram.
Zo maak je het:
Snijd de tomaten in dunne plakken. Verhit een beetje olie in een pan en bak de kappertjes in zo’n 2 minuten krokant. Verdeel vervolgens de plakken tomaat over 4 borden en verdeel de burrata er ook over. Verdeel als laatste de pistachenoten, basilicum en kappertjes over de borden. Breng extra op smaak met zout en peper en maak af met balsamico dressing. Eet smakelijk!
Gezond en makkelijk, dit wil je! Tomaten carpaccio, zo makkelijk kan het zijn. Deel een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.

