tomaten risotto
Diner,  Recepten

Tomaten risotto | makkelijk & gezond recept

Deze tomaten risotto maak je in een handomdraai. Een smaakexplosie van Italiaanse kruiden, zongedroogde tomaten en parmezaanse kaas. Dit wil je.

Aangezien het tomatenseizoen aan zijn einde komt nog één keer een recept met tomaten. Deze overheerlijke tomaten risotto smaakt naar meer! Je kunt de tomaten gebruiken die jij het lekkerst vindt. Van snacktomaatjes tot Roma- en trostomaten kun je hiervoor gebruiken. Ultiem comfort food, maar dan ook nog gezond.

Zelf word ik altijd erg blij van snack tomaatjes. die smaken net iets zoeter dan cherry tomaten. Heerlijk om een risotto mee te maken. Maar je kunt dus helemaal zelf kiezen. Maak deze heerlijke tomaten risotto nog snel voordat het tomaten seizoen over is.

Nog meer risotto inspiratie? Maak ook eens deze prei risotto met burrata of  deze paddenstoelen risotto.

tomaten risotto

Je hebt nodig:

Voor 4 personen

  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 winterpenen
  • 800 g tomaten naar keuze
  • 12 zongedroogde tomaten
  • 4 el tomatenpuree
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 20 g basilicum
  • 60 g parmezaanse kaas
  • 300 g risotto rijst
  • 1 bouillonblokje

Zo maak je het:

Snijd de uien, knoflook en winterpenen fijn en snijd de zongedroogde tomaten en tomaten in blokjes. Verhit daarna wat olie van de zongedroogde tomaten in een pan en fruit de ui, knoflook en winterpeen zacht. Doe de zongedroogde tomaten, tomatenpuree, Italiaanse kruiden en tomaten erbij en bak zo’n 5 minuten mee. Los ondertussen een bouillonblokje op in een liter heet water. Doe de risotto rijst bij de tomaten en zodra de rijst al het vocht heeft opgenomen doe je een beetje bouillon erbij. Herhaal dit proces totdat alle bouillon is opgenomen. Roer als laatste de parmezaanse kaas en basilicum erdoor. Eet smakelijk!

Ga jij deze tomaten risotto maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden.Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.