truffel-pasta
Diner,  Recepten

Truffel pasta met paddenstoelen en tomaatjes

Deze truffel pasta is geweldig. Met een paar ingrediënten maak je deze heerlijke pasta. De paddenstoelen, tomaatjes en parmezaanse kaas maken het helemaal af.

Het is vandaag Wereld Pasta Dag en wat mij betreft mag dat elke dag wel zo zijn. Ik houd van pasta, zo maakte ik al eens:

Maar deze truffel pasta komt hoog op mijn lijstje met lievelingsrecepten. Met truffeltapenade geef je een rijke smaak aan de pasta. Paddenstoelen, spinazie, tomaatjes en parmezaanse kaas maken het af. Met deze truffel pasta maak je indruk.

truffel-pasta

Je hebt nodig:

Voor 4 personen

  • 500 g paddenstoelen naar keuze
  • 200 g spinazie
  • 250 g cherry tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 uien
  • 80 g truffeltapenade
  • 50 g parmezaanse kaas + wat extra
  • 250 g kookroom light
  • 300 g volkoren pasta
  • Olie, zout en peper

Variatietip: Ook lekker om er wat zongedroogde tomaatjes doorheen te doen.

Zo maak je het:

Snijd de paddenstoelen in stukjes, snijd de ui en knoflook fijn en snijd de cherry tomaten door de helft. Verhit daarna wat olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen net zo lang totdat het vocht uit de paddenstoelen is verdampt. Doe daarna de uien en knoflook erbij en bak op laag vuur zacht.

Kook ondertussen de pasta zoals staat aangegeven op de verpakking.

Zodra de ui zacht is doe je de truffeltapenade en kookroom erbij. Roer door en breng extra op smaak met peper en zout. Zodra de pasta bijna klaar is doe je de spinazie en cherry tomaten bij de truffelsaus. Roer als de spinazie is geslonken de parmezaanse kaas erdoor. Wanneer de pasta al dente is gekookt giet je de pasta af en doe je het bij de saus. Roer door.

Lekker met wat extra parmezaanse kaas en eventueel een handje rucola en wat geroosterde pompoenpitten. Eet smakelijk!

Ga jij deze truffel pasta maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden.Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.