hotspot groningen: pernikkel
Groningen,  hotspots,  Leefstijl

Ultieme hotspot in Groningen: Pernikkel

Als ik een zaak moet noemen waar je echt langs moet gaan in Groningen dan is dat absoluut Pernikkel. De ontspannen sfeer die hier hangt samen met het heerlijke eten en drinken maakt het mijn favoriete hotspot van Groningen. Ik ben hier dan ook iets te vaak te vinden om te lunchen of te dineren.

Pernikkel

hotspot groningen: pernikkel

Voor ontbijt, lunch en diner kun je terecht bij Pernikkel. Ze hebben een menukaart die wekelijks wisselt zodat je elke week weer iets nieuws kunt proberen. Ze gebruiken het liefst ingrediënten van lokale boeren en werken zo veel mogelijk met verse seizoensgroenten. Op de menukaart staan een aantal dingen die standaard op de kaart staan. Anders dan bij andere horecagelegenheden krijg je bij Pernikkel standaard een fles kraanwater op tafel. Het personeel is erg vriendelijk en het eten is overheerlijk.

Ontbijt en lunch

hotspot groningen: pernikkel

De American pancakes zijn mijn favoriet bij Pernikkel. Aan deze pancakes kan niemand tippen. De pancakes zijn een beetje krokant van buiten en fluffy van binnen. De stroop die hierbij geserveerd wordt past perfect bij de American pancakes. De prijs en kwaliteit verhouding bij Pernikkel is erg goed. Zo heb je deze pancakes al voor 4,50. Verder wisselen de broodjes op de kaart wekelijks.

Diner

hotspot groningen: pernikkel

 

 

hotspot groningen: pernikkelVoor het diner is er voor elk wat wils. Je hebt hier vegetarische, veganistische en vleesgerechten. Vooraf een plankje met smeersels kan ik zeker aanraden. Zo proef je vanalles wat. Van meerdere vegetariërs kreeg ik de tip om de zoete aardappelburger te proberen. Dit is een veganistische burger zoete aardappel en bonen, met harissamayonaise en frisse salsa. Deze burger kan ik iedereen aanraden want deze is erg lekker.

Pernikkel, Aweg 2, 9718 CS Groningen

Kende jij deze ultieme hotspot in Groningen al? Of ga je er binnenkort langs? Laat het me vooral weten, dat vind ik namelijk erg leuk om te horen. Je kunt me een berichtje sturen of op Instagram onder de hashtag #hilicious.